Saturday, February 11, 2012

3 minggu pertama di tempat kerja


assalamualaikum....

hurm, sedar tak sedar da 3 minggu aku kat tnb... aku expect yg sebulan pertama ni aku akan honeymoon.. at least baca manual dulu, tgk org buat keje... tp jangkaan aku meleset gler.. bos kasi lepak seminggu je.. masuk minggu kedua, da mcam2 keje dtg...

untuk pengetahuan semua, aku ditempatkan di training & development unit (in-house, internal & overseas training), generation division... mmg org cakap, tempat aku ni kena cepat belajar.. keje banyak... haha..

thanks to my boss.. she is really helpful and always guide me when doing such task... ye laa, org baru.. mana nak taw buat keje lg... bila aku dpt je official email, bertalu2 email dtg... org tu nak g training, org ni nak g training... tu x kira training provider call nak offer product diorang...

tp aku suka suasana macam ni.. memerlukan aku bertindak, berpikir & buat keputusan dengan cepat... blum sampai sebulan, bos da suh aku handle bengkel kat klang minggu depan... huhu... kelam kabut aku dibuatnye... itu laa keja.. kalau dtg nak lepak, baik jgn keja.. haha

team training pon sempoi2.. bak kata big boss aku, kat training ni org buat kerja x berkira sgt... masing2 give & take.. harap2 aku lama laa kat HR generation nie.. environment keje pon ok... bos2 pon ok...


first memo from my boss... hari kedua keja... huhu...


office aku.. jemput ler dtg kalau free.. hehe


ok, bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...