Saturday, December 31, 2011

entry terakhir 2011

assalamualaikum....

saat entry ini mula ditulis, masa menunjukkan 5 minit sebelum tiba ke tahun baru... 2011 akan pergi, tanpa kita dapat mengulangi kembali apa yang telah terjadi..

dan kita diberikan 2012 sebagai hadiah, untuk menebus kembali apa yang telah kita lepaskan pada tahun 2011...

semoga 2o12 akan membawa sejuta rahmat buat kita semua...

selamat menyambut tahun baru..

Friday, December 30, 2011

nafas baru...

assalamualaikum...

blog aku sekali lagi mengalami transformasi... memberi nafas segar agar aku lebih bersemangat untuk berblogging.. azam 2012 : jadi blogger tegar... hehe

2012 bakal aku mulakan dengan 1 penghijrahan... hijrah dari pelbagai aspek... amal ibadat kepada Allah, pengurusan kewangan, sikap2 buruk tertentu yang wajib dibuang jauh2, dan macam2 lagi.. mmg banyak, tp 1000 tahun perjalanan, bermula dengan langkah yang pertama..

dan 2012, aku nak kurangkan untuk kluar sorang2.. haha.. ade org teman ni, seronok skit kluar jalan2... huhu...

ok korang, chao dulu... :)

Tuesday, December 27, 2011

2011 menghampiri penghujung...

assalamualaikum....

haish, lama sgt2 tak update blog... nak kata bizi sgt, tak jugak... cuma malas... bahan tu ade je nak bercerita...

hurm, tahun 2011 semakin hampir ke penghujung... banyak peristiwa manis yg berlaku sepanjang tahun nie... awal tahun aku masih memegang gelaran 'budak u'.. sibuk menghabiskan latihan industri.. di pertengahan, aku menjadi penganggur seketika... khayal dalam dunia sendiri... dan sekarang, aku bekerja di sebuah syarikat automotif negara, sebagai pegawai sumber manusia...

terlalu cepat masa berlalu... aku sendiri hampir tak percaya dengan apa yang telah aku lalui... perubahan demi perubahan berlaku dalam hidup aku... dan aku bersyukur dengan apa yang telah aku lalui..

2012 bakal menjengah... aku harap aku telah cukup bersedia untuk menempuh fasa hidup yang lebih mencabar ini... :)

Wednesday, December 7, 2011

sebuah ikatan...

bermulanya sebuah persahabatan...
apabila 2 insan bertegur sapa...
memulakan sebuah bicara...
mengenali antara 1 sama lain...
berjanji akan terus bersama...
walau apapon yang terjadi...

hari demi hari...
persahabatan itu semakin erat...
antara 2 insan ini.. bagaikan saudara...
susah senang diharungi bersama...

tanpa diduga...
hubungan mereka bagaikan retak menanti belah...
semakin hari semakin sukar mencari titik persefahaman..
persahabatan itu dirasakan semakin jauh...

namun, adat sebuah bersahabatan...
sekali bersahabat, kekal bersahabat...
lalu titik persefahaman dicari semula...
melupakan segala sengketa...
mengulangi kembali segala suka dan gembira...

kembali menulis...

assalamualaikum...

pe kabar?? lama aku x post entry kt blog aku... bukan xde idea, cuma malas nak mula tulis.. tp, bila pikir2 balik, syg blog ni x di update... so,aku pon bukak laa blog nie, start update balik...

terbaru, aku ade lg 2 minggu sebelum abis shop attachment @ perodua.. x sabar nak abis... bosan sial.... huhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...