Monday, October 31, 2011

G-Xplorace Putrajaya...


assalamualaikum...

hai semua.. kali ni aku aku story tentang G-Xplorace Putrajaya anjuran bahagian visa, pas & permit, Jabatan Imigresen Malaysia pada 22/10/2011... so, Perodua pon hantar laa 4 kumpulan utk wakil syarikat... semua ade 16 kumpulan...

utk explorace nie, semua team kena sediakan kerete ... minyak sendirian berhad... hehe.. dia punya jarak antara 1 checkpoint dengan 1 checkpoint da laa jauh2.. sampai ada peserta yg sesat...

race start pkl 8.30.. mula2 lg da kena dera.. mkn roti yg x sedap sambil jawab soalan... roti tu kalau skit xpe.. ni panjang dia 1 depa aku kot.. tp demi explorace, kitorang abiskan jgk... huhu.. pastu mula laa kitorang jelajah 1 putrajaya...

dari pejabat imigresen kitorang ke wetland... berlari naik menara.. pastu ke alamanda.. ni aku xtaw task ape sbb aku standby dlm keta.. hehe... pastu ke monumen alaf baru... ni mmg mencabar... kena jawab soalan, yg mana jawapan dia kena cari kt papan2 nota sejarah kt situ.. pastu kitorang ke taman warisan pertanian.. ni pon bole tahan... kena cari pokok2 berdasarkan nama saintifik yang diberikan, dan tulis nama pokok tersebut dlm bahasa melayu...

ok, pastu ke taman botani... task ni ringan je.. tu pon xleh buat.. kitorang ade 3x cubaan utk balik bola tenis ke meja yg ada tin coca-cola yg disusun bertingkat... gagal ketiga2 cubaan, penalti 10 minit.. dan kami kena penalti.. haha... pastu trus ke empangan putrajaya.. ni pon xde pape sgt... after dat, ke skate park... kt sini, kena cari urusetia kt situ... punya laa mencari, sampai terlanggar tiang.. haha... sakit weyh!

last skali, balik ke pejabat imigresen.. task sini pon bole tahan.. kitorang kena abiskan sebiji tembikai sepantas yg mungkin.. yg dapat cuma tembikai dgn sudu... nak pecah, kena penalti 10 minit.. last2 aku belah tembikai tu dengan belakang sudu.. mujur menjadi... hehe... waktu ni makan bagai org gila.. semata2 nak dptkan masa yang pantas...

pkl 1.30, baru laa group aku tamankan perlumbaan... sementara nak tggu pkl 4 utk perasmian penutup, aktiviti bebas.. pihak penganjur sediakan karaoke utk peserta yang nak karaoke.. sape lg, geng2 perodua je laa yg karaoke.. huhu..

waktu penyampaian hadiah pon tiba.... group aku dpt no.9 dari 16 yg bertanding... ok laa kan....

G-Xplorace Putrajaya..


kenderaan group aku...


nota-nota sejarah di monumen alaf baru...


hadiah.. tmpt ke 9 dari 16 pasukan... mmg elok sgt no kedudukan sama dengan no kereta... huhu



ok, bye.. :)




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...