Thursday, September 29, 2011

still...

assalamualaikum...

lately ni, aku cuba cari something untuk buat aku happy.. blogging, fesbuking buat aku lg stress... huhu... aku rindu zaman blajar dulu... ade geng g naik gunung, g camping, ptg2 main badminton... benda2 tu mmg bole buat aku release tension...

maybe aku perlukan someone yang boleh aku share ape yg aku rasa, cter tentang hal pejabat, ttg officemate yg kekadang agak menguji kesabaran aku... tp tu laa, member2 pon msing2 da keje.. diorang pon ade problem kt ofis gak kan... mujur laa ade mak, ayah.. aku cter je ape yg aku rasa stress, tension... & as usual diorang akan bg nasihat, bg petua utk aku hadapi benda2 nie...

ok laa.. saje buang tebiat kt sini.. xyah susah2kan diri baca sampai abis ye... :)

bye

Saturday, September 24, 2011

bila perlu memilih antara permata & permata

assalamualaikum..

hidup kita ni penuh dengan situasi yang memerlukan kita membuat keputusan.. & keputusan tu akan mengubah seluruh hidup kita...

bukan mudah nak buat keputusan.. kalau laa situasi tu ibarat memilih kaca @ permata, xpon ibarat memilih emas @ permata, aku rasa kita still bole lg buat keputusan...

tp, bila keputusan tu ibarat memilih antara permata @ permata... means, keputusan tu sangat susah nak dibuat... terpaksa membuat keputusan untuk memilih benda yg paling baik di kalangan perkara2 yang baik nie..

byk faktor perlu dipertimbangkan... aku pon ekceli da buat keputusan.. tp syaitan sentiasa menghasut utk membuatkan aku was2 dengan keputusan tu, sama ada tepat @ tidak..

harap2 keputusan tu tepat laa...

Thursday, September 22, 2011

kepenatan mencengkam..

assalamualaikum..

selama 3 hari, selasa hingga kamis, aku ditempatkan di operation line untuk merasai kerja sebagai operator pengeluaran.. mula2, aku pikir kerja yg diberikan sangat senang... tp bila aku sendiri da lalui kerja tu, pehhh.... mmg meletihkan...

aku respek diorang ni... determination diorang sangat tinggi.. bukan semua orang sanggup, buat proses kerja yang sama, berulang2 kali... bukan kejap2 der... kalau skali ngan OT, 12 jam... fuhh, calang2 org, x sanggup weyh... dan ada yang dah 6 7 tahun kerja kat tempat yg sama...

so, kepada korang2 kat luar, sape2 yang ade staff di bawah selian korang, hormatilah diorang.. respek kerja yang diorang lakukan.. sbb xde diorang, silap2 kita yg kt atas ni kena buat keje operator.. sanggup???

ok, bye!

Wednesday, September 14, 2011

lama menyepi...

assalamualaikum...
pe kabar semua... lama aku x berceloteh kt blog nie.. bukan xde idea, tp mls... hurm, start hari ni sampai laa 29/12, aku kena pegi induction.. jd abg kilang... huhu.. keje jd operator.. harap2 byk laa bole belajar kt sini kan..

ok, bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...