Sunday, August 14, 2011

luahan hati seorang pengguna pengangkutan awam..

assalamualaikum...

geram ni x abis lg... tu pasal aku nak cter kat blog plak...

alkisah, semalam aku nak bukak puasa kat shah alam.. dengan kawan2... so, pkl 4 aku da gerak dari bukit sentosa... dugaan pertama berlaku kat sini laa.. tetiba kena tukar bas.. bas aku ade masalah... ok,xpe.. sabar lg... ade laa kat stengah jam, baru bas dtg.. pastu terus laa ke rawang...

sampai je rawang, train da ade, trus beli tiket, naik train.. ok laa, org x ramai... pastu sampai laa ke kl sentral... waktu tu da pkl 7 dah... tgk schedule, train ke shah alam 7.05 ptg.. so ok laa kan... tetiba dengar announcement.. lebih kurang macam ni laa...

perhatian kepada penumpang train ke perlabuhan klang, train tidak dapat tiba mengikut jadual sebabkan masalah teknikal.. train tersebut akan tiba dalam masa 25 minit...

pehh, geram gler... bila train delay, penumpang akan makin ramai... tu yg aku x suka train delay nie.. hurm, cakap je 25 minit.. last2 7.40 baru sampai... ok, dah naik train....

dalam perjalanan, lain hal plak jadi.. pintu train xleh bukak kat setia jaya.. pemandu train x prasan... trus je dia jalan.. org dah ngamuk2 nie... sampai kat stesen subang jaya, pintu still xleh bukak.. pehh, mmg abis laa kan... org da ketuk2 bumbung train, nak pecah tingkap... pastu dengar annoucement, train x dpt teruskan perjalanan... semua kena turun kat subang jaya.. turun plak ikot pintu driver... x pasal2 member2 aku kena amek kat subang.. sori korang...

ape yg aku nak cakap kat sini, tlg laa KTM.. korang untung hari2 aku rasa mau ratus ribu.. so please laa.. improve skit train korang.. yg ok tu ok laa... yg x ok nie, patutnya da boleh tukar lain... lg 1, bykkan laa trip utk laluan2 yg korang cover.. bila trip kurang, penumpang akan ramai.. so bila satu-satu trip tu, org akan berasak2... jangan korang tggu ade org mati @ putus tgn kaki sbb tersepit kat pintu coach semata2 nak naik train... please ok..

ok laa.. bye

3 comments:

wiwie sazali said...

betul weh.. ni la ktm.. servis bukan makin ok tp makin teruk.. member sek aku yg mana pg kerja naik ktm mmg stress dorg kata.. setiap masa train delay n masalah teknikal..

Khairi Aswad said...

tu laa... geram btul aku.. delay xnak kejap2.. skali delay sampai stengah jam.. gler btul..

Anonymous said...

mcmana la nasib aku yg akan berulang alik naik ktm ni nt..haih...mmg kene myewa jugaklah nmpknye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...