Tuesday, May 31, 2011

seminggu yang menyeronokkan...

assalamualaikum...

hai.. lama x borak2 kat sini.. aku baru je balik dari kuantan.. jadi fasi utk program exxonmobil.. aku enjoy sbb beberapa perkara...

1. makan tido free.. huhu
2. dapat kenal dgn member2 trainer yang baru..
3. dapat kenal dgn 'bos2 besar' di exxon mobil..
4. dapat belajar benda2 baru terutama ttg bidang keje di oil rig dan safety issue..

sepanjang seminggu ni, banyak sebenarnye cter2 nak dikongsi.. tp nnt aku draft dulu.. da approve, baru aku cter.. huhu.. papepon, tq to faiz and bos haris kerana bg aku peluang utk menyertai team fasi yang sempoi ni...

later kita story mory lg.. daa

Thursday, May 19, 2011

xtaw nak cakap pe..

assalamualaikum...

penat bila masalah menyerang kita dari segenap penjuru... macam berjanji je masalah nie... semua nak dtg dlm masa yang sama..

semua org boleh cakap.. 'setiap masalah ada penyelesaiannya..' tp yang menanggung masalah tu, macam nak mati pikir penyelesaiannya...

bila masalah dtg serentak.. mula laa cari jalan kluar yang ntah ape2... plg teruk, sampai bunuh diri.. fuhh, gler ahh...

ape pon, hidup mesti diteruskan.. masalah ni tetap akan wujud, mewarnai kehidupan manusia...

ok bye..

Tuesday, May 17, 2011

hurt free!!


assalamualaikum...

entry tertunggak.. huhu.. aku balik dari kuantan dah 3 hari.. aku dijemput menjadi fasilitator utk bengkel safety leadership anjuran exxonmobil... actually, aku ni bidan terjun sbb team fasilitator ni x cukup org... so, dengan pengalaman yg tak seberapa nie, aku pon join laa...

program ni agak berbeza dari program2 yg pnh aku handle sebelum nie... first, participant dia semua lelaki... pehh, xde bunga lgsg.. haha.. second, diorang dtg dari pelbagai peringkat umor and background... so, kena cari approach method yg sesuai utk semua peringkat umor...

keseluruhan program best... byk benda baru yg aku blajar... berkongsi pengalaman, maklumat dgn trainer2 lain... bila berbual, baru taw byk benda yg kita kena blajar lg...

thanks to en haris and faiz sbb bg aku pengalaman utk join program nie...


papan tanda menuju ke ballroom...

'spot the hazard' session...


defense your oil rig..

p/s : hari isnin nie pegi sana balik... huhu

Sunday, May 15, 2011

happy teacher's day...

'teacher, may i go out?'...

ni ayat mula2 teacher ajar kita... sampai skrg ingat lg... teacher ni cukop sabar orgnye... melayan kerenah kita yg kadang2 boleh buatkan org rasa cam nak lempang je... pastu tanya macam2.. tp teacher nie sabar, tekun dengar soalan kita.. jawab sampai kita puas ati...

teacher, tq sbb atas tunjuk ajar teacher, saya dah jd org.. boleh membezakan mana baik mana buruk... taw menilai kaca dan permata...bg saya, teacher mmg terer dan baik...

teacher, cikgu, ustaz, ustazah, laoshi... apepon gelaran kepada anda.. anda mmg insan mulia di mata kami semua...

happy teacher's day..

Sunday, May 8, 2011

dah sampai dah...

assalamualaikum...

pkl 4.30 pg td, aku sampai ke bumi jelapang padi.. meninggalkan uitm melaka dengan pelbagai kenangan...

since aku kena mulakan keje lepas dapat result, so skrg ni jd suri rumah sepenuh masa tanpa gaji.. huhu.. tp ok laa, sementara boleh rehat, rehat laa.. nnt da start keje susah...

sejujurnya aku rindukan zaman blajar.. zaman yang paling best... pg kelas, balik kelas, lepak library, lepak pantai, pg karaoke, midnight movie... agak kaya skit bila masuk duit pinjaman, shopping2 skit..

tp skrg, semua tu dah jd kenangan.. aku dah kena ready utk zaman pekerjaan.. xleh main2 dah...

ok, bye!

Thursday, May 5, 2011

cabaran.. dugaan.. halangan..

assalamualaikum...

bukannya semua perkara dalam hidup kita nie dapat dicapai dengan mudah.. kadang2 benda tu dah ada depan mata.. tapi rasa jauh sgt nak gapai.... kita rasa kita dah berusaha sehabis baik utk mencapai apa yang inginkan.. tp hakikatnya, kita perlu gandakan usaha kita..

hidup mmg penuh dengan cabaran.. kadang kala, cabaran tu buat kita terduduk.. kalau xde iman dalam hati, ditambah dengan akal fikiran yang cetek, silap2 boleh bunuh diri.. hanya disebabkan oleh tak tahan dengan cabaran dunia...

bila dipikirkan balik, Allah nak uji kita, supaya kita ni beringat yang kita ni bertuhan dan wajib disembah.. kadang2 bila time senang, kita lupa Allah, lalai dengan nikmat dunia... bila cabaran datang, waktu tu laa kita akan ingat Allah, kembali sujud kepadaNya...

p/s: peringatan utk diri sendiri dan kawan2.. setiap masalah ada penyelesaiannya.. insyaAllah..

Wednesday, May 4, 2011

part 6 dah setel.. what next?

assalamualaikum...

alhamdulillah, semalam dah selamat hantar segala dokumen yang diperlukan untuk aku tamatkan part 6 degree skaligus mendapatkan ijazah..

rasa lega sangat2 bila dah abis nie.. harap2 segala pelaburan utk menamatkan semester 6 ni berbaloi laa.. so, lepas dah setel semua nie, relaks jap.. huhu..

insyaAllah kalau xde pape bulan 7 nie start keja.. sementara nak tggu bulan 7 nie, ingat nak keje part time kat mana2 jap... saje suka2, kumpul duit poket....

kepada yg still exam, good luck... :)

ok, bye!

Monday, May 2, 2011

tingan zaman kanak2 dulu..

assalamualaikum...

hai2.. aku bersiaran langsung dari pantai pengkalan balak... aku tengah berkelah kat tepi pantai dengan sedara mara aku... da lama kitorang x buat family gathering camni.. tp aku laa sedih skit, family kat kedah.. aku ni pon kebetulan je kat melaka, sbb nak abiskan tesis...

tgk kazen2 yg kcik2 mandi laut, hati ni teringin sangat nak mandi.. tp baju salin x bawak.. haha.. bilA tgk diorang, tingat zaman aku kecik2 dulu.. mandi laut, buat istana pasir.. main tanam2.. seronok sgt... pastu amek pelampong, kayuh ngan tgn sampai ke tengah laut.. pastu ayah aku jerit, bila balik ke pantai, kena tibai.. haha...

bila da besar, lepak tepi pantai, layan perasaan.. pikir masa depan... huhu...


p/s : xleh tahan dah nie.. kena terjun gak.. jomm!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...