Saturday, April 30, 2011

tak dapat di kejar, dah dapat buat taktau je...

assalamualaikum...

aku saje laa nak ngomel skit ttg perangai org sekarang nie.. xtaw laa benda nie trend @ maybe secara kebetulan terjadi kan...

kadang2, hati manusia ni cepat sgt berubah.. x kisah laa lelaki ke, pompuan ke... bila time nak ngorat, buat main lg.. selagi x dpt, selagi tu laa dipujuk, di rayu.. waktu tu laa sanggup buat apa saja... renangi lautan api, petik bintang di langit, mengutip mutiara di lautan dalam.. cakap je, mesti dikotakan...

tp bila da dapat, buat xtaw je.. macam x berharga... seolah2 lupa dengan janji yg dah di berikan... kalau dulu, bintang di langit, muatiara dlm lautan.. semua sanggup cari.. da dpt, blanje mee mamak pon berkira...

lg 1, bila gaduh skit2, nak clash... macam relationship tu xde nilai... and kajian ada menyatakan, yg sllu mintak clash nie, org yg approach utk serious relationship... x kisah laa lelaki ke, pompuan ke,... bg yg jenis setia, kesian kat diorang.. terpaksa menerima perpisahan dgn hati yg berat.. jenis yg setia ni, da clash pon dia still ingat bekas kekasih nie... jenis x setia, pegi lantak laa dengan bekas kekasih dia...

tp bukannya semua camtu.. ada yg setia, yg dari skolah lg kenal.... yg long distance relationship pon tahan lama...

cumanya, nasihat aku, once dah dpt apa yg dihajati tu, hargailah.. sebab manusia nie, bila benda tu dah hilang dari mata.. baru laa nak hargai kan...

ok, bye...

p/s: cam teruk je entry kali nie.. huhhu

Wednesday, April 27, 2011

pretender?? sounds good...


assalamualaikum...

aku tengah berpikir utk menjadi sorg pretender.. waahh, bunyi kemain lg.. haha... bukan pretend pape pon.. just xnak jd aswad yg terlalu jujur.. suka sgt tunjuk muka emosi bila tension, moody, marah...

so lepas ni, kena pretend laa skit... everything is ok, xde pape masalah... moody ke, tension ke, marah waima sampai ke takat maximum pon, kena senyum je.. buat2 cool... letih laa bila kengkawan sedar yg aku ni moody, tension, marah... time aku gelak cam org gila xde plak korang sedar... haha..

so, from now onwards, i promise to myself, no more touching2, no more moody and angry face.. hanya senyuman yg ada nnt.. huhu...

kepada kengkawan, budak kelas yg sllu tegur, tq sesangat.. saya akan berubah.. janji.. (sumpah pengakap 3 jari... huhu)



ok, bye!

Monday, April 25, 2011

it's all about the first love..


assalamualaikum...

first of all, aku minta maaf kalau entry ni mengaitkan mana2 pihak.. aku hanya meluahkan di sini.. sekadar mengimbau kenangan lepas... just click 'quit' kalau x brapa selesa dengan entry nie...

kawan2 da ramai sangat yang menasihatkan aku... lupakan kisah dulu tu.. jangan diingat lg.. dia pon da dipunyai org.. panjang jodoh diorang, insyaAllah hingga ke jinjang pelamin..

tp, hati manusia ni sangat2 kompleks utk difahami.. aku cuba utk mengenali org lain... dengan niat aku boleh lupakan dia.. tp sebaliknya yg berlaku.. aku cuba utk membandingkan org yg aku sedang cuba berkawan rapat tu, dengan dia.. dan akhirnya tanpa dipaksa, hati ni mengatakan bahawa kisah silam aku tu, tiada bandingannya...

di mata aku, dia terlalu sempurna.. dia sangat berdedikasi, seorang anak yang penuh dengan sopan santun dan berbudi bahasa... walaupon dia seorang yg sempoi, easy going, tp perintah Allah tak pernah dilupakannya..

namun perancangan Allah, tiada siapa yang mampu menghalang.. Aku gagal utk memiliki kisah silam aku itu.. di hatinya telah terukir nama insan lain, yang bg aku lebih baik, dan sepadan dengan dia.. malu bila memikirkan luahan hati ni ditolak, walaupon dengan cara yang baik.. sehingga hari ni, aku masih gagal melupakan kisah silam itu.. terlalu istimewa.. dan aku doakan dia bahagia dengan org yg dia cintai.. sbb aku yakin, org yg dia cintai itu, sangat mencintai dia..

mungkin diri ini banyak kekurangan... dari segi rupa paras, harta benda, ilmu pengetahuan.. dan aku yakin, perancangan Allah itu, merupakan yang terbaik utk hidup kita semua... sekali lg, aku minta maaf kalau2 entry ni melibatkan mana2 pihak.. sekadar meluahkan perasaan.. (buat pe ade blog kalau xleh meluahkan perasaan.. haha)


ok, bye!

Saturday, April 23, 2011

perasaan tu dtg lg...

assalamualaikum...

hai.. aku skrg tgh tgk kalendar... tgh kira hari.. terasa kejap sgt dunia belajar nie.. pejam celik pejam celik dah nak abis degree... and perasaan sayu tu dtg lg.. perasaan aku aku rasa waktu part 6 diploma dulu, selepas 2 tahun, menjelma kembali...

betul cakap pensyarah2.. dunia student ialah dunia yg plg seronok.. kita cuma belajar saja.. dtg test, jawab.. dpt assignment, buat.. bila final, score abis2.. agak2 tension, g overnite, karaoke..

tp, dalam masa 2, 3 minggu lg.. semua tu akan tinggal kenangan.. aku akan tempuhi alam realiti.. mengaplikasi segala teori.. dan semestinya, dunia realiti sangat mencabar...

aku dah tgk sendiri, konflik dlm organisasi, tikam kawan baik sendiri, bermuka2 dgn bos, rakan sekerja... semua benda ni aku akan lalui sikit masa lg...

sejujurnya, aku akan rndukan zaman blajar aku... zaman yang banyak mengajar aku... waktu zaman blajar ni laa, aku kenal ramai kawan2.. aku alami byk pengalaman... dan semua ni akan jadi panduan utk aku bekerja nnt.. insyaAllah...

2 tahun lepas, waktu abis diploma, ending dia kat umah makcik kawan aku.. hantar dia sampai ke alor setar.. and after 1year, baru jumpa balik... ending degree ni, xtaw laa cammana kan...

skrg nie, tgh fokus siapkan tesis and prepare for viva... doakan kami semua boleh graduate dgn cemerlang ok...

Sunday, April 17, 2011

kembali seperti biasa..

assalamualaikum..

lama aku x membebel kat blog syok sendiri nie.. jiwa sedikit tak tenteram sejak 2 3 minggu nie.. hari ni baru aku rasa ok skit...

aku harap aku terus kuat.. x mo sedih2 dh.. aduhh, penat emo2 nie...

thanks to kawan2 yg selalu bg nasihat, and selalu support aku...

kpd yg akan amek final exam.. good luck..

kepada yg akan viva, all the best...

ok, bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...