Tuesday, December 28, 2010

warna-warni kerja di TNB..

assalamualaikum...

hurm, sedar x sedar da lebih dari sebulan aku praktikal di TNB Kulim...
dari Customer service, new application, change of tenancy, closing account, fraud use, back billing...
fuhh, da byk rupanya keje aku buat kat TNB nie... huhu

dan, hari makin hari, keje makin best... staff2 sume sporting.. ade aje gelagat diorang waktu bekerja.. saje nak kurangkan stress.. tu x kira lg dengan ragam customer... mintak kurang bayaran bil, complain kenapa bil tggi.. (kalau da rumah sume bilik ekon, heater lg tiap2 bilik mandi.. xkan nk byr RM50 sebulan je bang... adoiii)... macam2 hal diorang nie.. tp seronok... hehe

sebenarnye, sesama staff ni pon kuat bergosip... hoho.. mmg kena laa ngan aku yg kaki gosip nie.. ngumpat executive diorang laa, ajuk cakap bos.. pastu, bila A x dtg, B&C umpat si A.. bila C x cuti, A&B plak kutok2 C.. haha.. lantak korang laa...

Bos no.1 kat TNB kulim nie penah cakap, 'bila u da lama kat sini, u akan kenal mana staff yg hardcore, yang ala kadar je buat keje, yg cuti suka hati diorang... so, as a HR practitioner, u have to think on how to tackle this kind of staff.. ape attitude yang supervisor perlu ada utk tegur anak buah diorang nie..'

fuhh, bila pk kan balik, kalau aku jd bos pon aku mati akal ngan diorang nie.. so, tu salah 1 dari assignment dari bos.. bg cadangan kat dia cammana nak atasi masalah attitude pekerja nie..

bila da seronok keje nie, hari2 yg berlalu tu rasa laju je... sedar x sedar, aku tukar 5 immediate supervisor dari department lain.. ada lg 10 utk dilalui... so, wish me luck ok...



p/s : aduhh, proposal x siap lg nie.. fuhh

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...