Tuesday, November 30, 2010

back off!


finally..
i make a hard decision for my self...
and hopefully, this is the final...

i will forget her, forever...

good bye for all the memories that we have together...
let it remain as memories...
forever....


Sunday, November 28, 2010

menyusuri hakikat...


hakikat...
sesuatu benda yang kita kena terima kebenarannya...
sama ada kebenaran itu sesuatu yang manis utk dikenang...
atau terlalu pahit untuk diterima...

kadang kala...
bila nafsu menguasai akal, mengaburi hati...
kita akan menyalahkan takdir..
sehingga tergamak mengatakan tuhan tidak adil terhadap kita...
kita merasakan seolah2 hidup di muka bumi ini hanya utk menerima hakikat yg perit semuanya...
namun sedarkah kita???
ketika kita mempunyai peluang utk mengubah takdir itu, kita leka dan melepaskan peluang itu begitu sahaja...

mungkin takdir utk kita...
kita perlu melepaskan sesuatu..
utk menerima sesuatu yang lebih baik...
apa yang dituntut ialah, kita redha terhadap apa yang terjadi...
bukannya menyalahkan takdir mahupun org lain...
walaupun hakikat itu sangat.......




...perit





Saturday, November 27, 2010

kisah kawan2 berpraktikal...

hati ni tetiba jeles...
bukan pe pon, saje je nak jeles.. haha

sbb pe aku jeles??
aku jeles bila dengar kawan2 dapat praktikal kat overseas...
nak pegi gak weyh...

tp papepon aku tumpang bangga laa kawan2 aku bole praktikal kat negara org..
so far yg aku tau depa2 ni ja yg p buat praktikal kat overseas.. rasanya ada lg nie.. langkawi pon bole consider over the sea ok.. huhu

faezah : London, UK
izza mardhia : myanmar
amalina padang : Vienna, Italy
Mellow : Belgium
Fatya : ho chi minh, vietnam
farza : south africa

aku doakan kawan2 aku ni berjaya di negara org... all the best ok..

Friday, November 26, 2010

Anugerah Blog Harapan..




ok, aku tau mesti ada yg nak gelak kan.. dan aku akui, sape laa aku nak dapat anugerah blog harapan ni kan.. tp nak buat cammana, da org bagi kan.. aku terima je laa.. haha.. nak bebel panjang2 pon x guna.. jom2 cekidaut..!!

Soalan pertama: Kenapa suka blog org yang kasi award ni?

dia seorang bestfren saya.. saya suka blog dia sbb dia slalu carik blog skin yg cantek2.. tp bila saya tukar blog skin sya, x macam dia pon.. haha.. lg 1, aku pnh ada history pasal blog dia nie.. bersungguh2 aku carik waktu dia x reveal address blog dia... at last dia bg jgk.. haha.. n aku rindu zaman kami diploma dulu.. g overnite ramai2, g mandi manda2, bbq... kenangan manis weyh benda2 tu.. huhu

Soalan kedua: Reaksi selepas mendapat award ini?

terasa macam saya diperli.. haha.. tp org da kasi, sapu sudah.. at the same time, sy anggap award nie sbgai motivasi utk tulis lebih baik kat blog nie.. huhu

Soalan ketiga: Sila passing award ini....

cik gha...
cik wani...
incik labest...

dan sumer yg baca.. kalau x amek award nie.. putus kawan 33 saat.. haha

Saturday, November 20, 2010

~khas buat kak tina~


assalamualaikum...
haha, sejak balik rumah nie, asyik online je aku... ade je entry kat blog ni kan... kalau kat kampus dulu, seminggu sekali pon susah...

ok, this time, aku nak story mory pasal seorang insan yang memberi makna dalam hidup aku... insan yg aku maksudkan ialah kak tina...



NORATINA ARIFFIN


perkenalan kami bermula sewaktu kami sama2 jadi pembantu MMS 2007 kat UiTM Kedah... waktu tu, kak tina sebagai biro kebajikan dan aku dalam biro teknikal... waktu tu aku x kenal sangat kak tina ni sbb aku pon baru first time jadi PM MMS...

ditakdirkan Allah, kami sekali lagi berjumpa di Kursus Bakal Calon MPP Zon Utara di Hotel Seri Malaysia.. waktu kursus tu, kami bertukar2 no telefon dan lepas dari kursus tu, aku pon antar sms kat kak tina.. tp waktu tu, topik perbualan berkisar tentang pilihanraya MPP..

selepas tu, hubungan kami semakin rapat dan dia menganggap aku macam adik dia.. kalau marah nie, berleter macam mak aku je.. hehe.. tp bila da lama2, aku phm apa yg kak tina leterkan tu, utk kebaikan aku...

kami bersama MR & MRS LEO...



waktu aku sem6 diploma, kak tina sambung degree kat UiTM Bandaraya Melaka... waktu tu, kak tina ngadu kat aku yang dia xtau nak jalan2 kat melaka.. dan dia harap aku dapat sambung degree kat melaka.. nnt aku bole bawak dia jalan..

dan akhirnya aku berjaya sambung degree di UiTM Bandaraya Melaka.. hari demi hari, aku dapat rasakan yg hubungan kami makin rapat.. aku selalu bercerita kat kak tina tentang kawan2 aku, mintak pendapat tentang masalah yg aku hadapi dan macam2 lg...

setiap pertemuan ada perpisahan... hari terakhir kak tina kat melaka, dia mintak aku temankan dia kat melaka sentral sebelum dia naik bas.. waktu tu, rasa sayu sangat... 2 jam terasa sangat cepat... waktu kami makan sama2, kami imbas balik cammana kami boleh kenal, dan boleh rapat..

kami semasa majlis pra graduan...

sekarang, dia dah pon abis degree.. aku pon xtau bila nak jumpa dia lg.. paling tacing, bila dia tuliskan ayat ni utk aku...

"thanks coz jadi seorang adik yang baik utk akak... akak sayang kamu macam akak sayang adik2 akak... jangan lagi tension2... jangan lagi sedih2.."


love u,
~noratina ariffin~

seraut wajah tua...


seraut wajah tua...
tersenyum tatkala melihat yg ditunggu-tunggu akhirn
ya tiba...
melemparkan senyuman yang menyejukkan hati seorang perantau...
sorotan matanya jelas mempamerkan...
rasa rindu yang mendalam...

seraut wajah tua...
menyimpan segala duka lara...
menanggung tekanan yang maha hebat...
dan dia masih tersenyum...
walaupun jauh di sudut hati...
dia berperang dengan perasaan...

seraut wajah tua...
masih gigih bekerja...
tatkala rakan seusianya...
melayan kerenah cucu, meluangkan masa di rumah...
menumpukan ibadah pada yang Maha Esa...

seraut wajah tua...
mengimpikan kehidupan yang baik, selesa...
jauh dari segala masalah dan pancaroba diluar...
dia menanti... dan terus menanti...
bilakan impian itu...
menjadi suatu kenyataan dalam hidupnya....




Thursday, November 18, 2010

rahsia saye...

assalamualaikum...

haha... lama btol x jawab tag nie... so bila ada org tag, sy pon menjawab dengan senang hati... kali nie, cik mazliefah effa yag tag aku... 25 weyh.. ape benda aku nak carot nie... jom2, cekidaut!!

rahsia yg mungkin anda tak pnh tau..

fakta 1: aku sangat suka sukan badminton... kalau ade game kat tv, jangan laa sape2 tukar channel.. dulu aku selalu main badminton.. tp sejak masuk uitm nie, cam x jumpa geng je...

fakta 2: aku sangat berbangga dengan diri aku sbb aku boleh tukar loghat cakap melaka dan kedah anytime... xde hal punye.. huhu.. x caye?? try laa borak ngan aku ...

fakta 3: dari diploma sampai degree, classmate lelaki aku x pnh lebih dari 5 org... pehh, sedih gler... nak sedapkan ati, buat assumption sendiri.. "ramai budak2 lelaki ni g overseas.."

fakta 4: aku merupakan cucu tunggal dari famili mak & ayah yg masuk uitm... yg lain g universiti lain.. bangga jadi produk uitm... yeah!!

fakta 5: tabiat sejak azali... suka tgk wayang sorg2.... haha... bila nak berubah nie...

fakta 6: sepanjang aku bersekolah dari darjah 1 sampai tgktn 5, aku cuma pakai uniform putih 3 taun je.. darjah 1, 2 & tgktn 1... yg lain sbb da jadi pengawas...

fakta 7: aku suka termenung... pikirkan masa depan.. & tiap2 kali termenung, cuma bole bygkan rumah, kerjaya dengan mak ayah ... x penah nmpk lg muka isteri aku... ape kes!! haha

fakta 8: teringin sangat nak fighting dengan org... nak tau gak feel dia cammana.. teruk kan...

fakta 9: aku suka pnjat gunung, tido dalam hutan.... best!!

fakta10: sangat suka dengan uniform polis.. kekadang berangan gak pakai uniform tu dengan pangkat kat bahu.. pehh, gler ahh!!

fakta11: ramai cakap muka aku sangat garang... aduhh, aku ni x garang ok..

fakta12: sangat susah utk memulakan sesuatu perhubungan... kalau pegi tempat baru, amek masa utk sesuaikan diri... risau ni nak pegi praktikal...

fakta13: aku x suka makan sayur... org cakap laa sayur tu elok macammana skalipon, tolak tetap tolak.. haha

fakta14: aku penah kena langgar dengan lori waktu balik dari 7-eleven.. alasan driver tu, dia mabuk.. sial btol...

fakta15: aku ni anak mak sebenarnye... balik umh, suka suh mak urut kepala, tido atas riba mak.. walaupon aku sedar kepala aku je lg berat berat dari buat tembikai.. hahaha

fakta16: aku selalu terbangun tengah malam... pastu mula laa terkebil2 xtau nak buat ape... tp yg peliknye, bila time exam, xnak plak terbangun tu.. asyik terlajak je.. ahha.. alasan sungguh..

fakta17: aku sangat beruntung sbb dapat kawan2 yg paham aku.. geng 3 arab, PIC, G10... aku rindu korang semua seyh..

fakta18: penah dikejar oleh maybank gara2 ada org gunakan no phone aku waktu buat pinjaman.. dah tu, x bayar plak.. sori ye en. maybank sbb kena marah dengan aku...

fakta19: penah berjalan kaki dari sekolah ke rumah yg jaraknya 5 km sbb tertinggal bas.. sampai rumah, lgsg pengsan.. haha..

fakta20: aku nak kawen lg 8 taun.. tp xde calon lg... haha... (ape kes citer kat sini nie.. )

fakta21: aku blajar order mcd waktu sambung degree kat melaka.. nak tau nape?? kat umah aku, mcd plg dekat lebih kurang 10km dari rumah... tp kat melaka nie, mcd blakang umah je weyh.. hahaha

fakta22: aku tingin sangat nak naik kapal terbang... xde x sape2 nak sponsor aku.. huhu

fakta23: aku suka sangat2 dengan ice-cream... kalau da dapat ice-cream, mmg x sedar dah org kiri kanan... :0

fakta24: aku ni seorang yg agak sensitif.. nmpak je cam cool, tp datang tacing, tacing gak.. (malu weyh nak ngaku.. huhu)

fakta25: aku da pening jawab tag nie.. haha


so 5 org yg bertuah utk jawab tag nie...

1. sara nadeea... (budak comot)
2. en aslan... ( budak rumah)
3. faezah ieja..( budak praktikal kat london)
4. najlaa fatin..(cikgu budak2)
5. najiha gha... (budak watson)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...