Wednesday, June 23, 2010

x paham aku....

mak aku penah cakap....

'kalau org jenis cakap baik2, muka innocent nie, jangan laa cepat percaya'

'org camni, silap2 bole putar alam... org anggap dia laa paling baik'
'padahal dia laa SETAN paling x guna skali'
'better muka cam pecah rumah.. tp hati baik... x buat naya kat org'

thanks mak atas nasihat tu...
sbb nasihat tu la...
aku susah nak percaya kat orang yang cakap leklok nie...

dan akhirnya aku jumpa dengan org yg macam mak aku cakap...
mula2 jumpa... pehh, lembut gg dari lidah...
dia laa org paling baik kat sini...

bila da lama kenal, skit2 perangai buruk dia aku tau....
org x payah cita past history dia kat aku pon xpa..
mmg tgk sendiri dengan mata aku...

sanggup bersumpah demi menegakkan salah dia...
sanggup makan duit kawan yang percayakan dia...
cakap je lebih, keje xpnh buat pon...
BULLSHIT!!!

orang camni...
aku xtau laa hidup dia...
bila da ramai sangat yang sumpah seranah dia...
pk2 sendiri laa...

so far dia x pnh buat hal lg ngan aku...
kalau dia buat hal...
haha.. tau laa dia langit tinggi rendah...
dia ada kabel lindung dia???
PEGI MAMPOS!!!
xde nye aku hirau...

ok, bye...

Tuesday, June 22, 2010

entry tertunggah...

1. happy father's day to ayahanda Mohd Razak...

ketika berjauhan masih kurasa hangat kasihmu ayah...
betapa kurindukan redup wajahmu hadir menemaniku...

terbayang ketenangan yang selalu kau pamerkan... bagaikan tiada... keresahan...
walau hatimu sering terluka tika diriku terlanjur kata...
tak pernah sekali kau tinggalkan diriku sendirian...
ketika ku dalam kedukaan, kau mendakap penuh pengertian...

di saat diriku kehampaan kau sedia mengajarku erti kekuatan....

ayah, terima kasih byk2 atas apa yg telah ayah lakukan semata2 utk tgk along sampai ke tahap nie.. along doakan semoga ayah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sihat selalu... semoga Allah memelihara kesejahteraan keluarga kita.. insyaAllah...


2. happy birthday to my friends...

~shafiyah razali~

happy besday dik.. abg aswad doakan semoga shafiyah sihat2 selalu... umo da 20 dik.. kena laa matured skit eh.. xmo dh nakal2... take care ok..


~ezatul akmar~

happy birthday weyh... hg da tua.. huhu... bila nak kawen?? apapon, aku doakan hg dipanjangkan umo dan murah rezeki.. take care dear...

Sunday, June 13, 2010

Jika aku jatuh hati..

p/s : please pause dulu lagu di atas


selamat pengantin baru...

Daun selasih daun semulih,
Pohon pinang jambatan mandi;
Mari kita bertambat kasih,
Lafaz akad pengikat janji.

dulu malu untuk bersua,
kerana malu teramat sangat
berkahwin bukan sehari dua
semoga kekal ke akhir hayat

selamat pengantin baru...
buat kazen aku...
zuraifah abdul rahman...
a.k.a kaklong effa...
semoga kaklong dan suami kekal...
hingga ke akhir hayat...


p/s: sori kaklong.. xleh nak p kenduri.. ada tanggungjawab nak kena buat kat sini..

Saturday, June 12, 2010

cerita tentang result....

assalamualaikum...

akhirnya, tarikh yang ditunggu2 menjelma jua...
membawa sejuta harapan buat semua penuntut uitm...
even ada yg dah tau result awal...( cammana korg buat weyh.. haha)
tp debaran tetap ada...





tp agak mendukacitakan...
server down...
jangan kata nak tgk result...
main page uitm pon xleh masuk..
urmm, kena buat something nie..

apapon, tahniah kepada mereka yang dekan dan juga mencapai target yang ditetapkan...
bg yang kurang berjaya, jangan kecewa ok... ada hikmah di sebalik semua tu...

p/s : kamu kategori mana aswad?? berjaya @ tidak... fuhhh

Friday, June 11, 2010

hampir ke situ...



Aku sedar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu ku punya
Harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkah ku miliki

Sudah jauh kita temu
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmah yg akan menunggu di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya cuba

Jika halangan menduga
Perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerna ku ada di sisi
Setia menemani
Andai semangat mu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegah
Tetapi apakan andainya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan tapi
Kau ada aku
dan aku punya kamu
Apa telah akhirnya
Tetap bersama

Wednesday, June 9, 2010

tanah ini tempat kenangan kami bersama....


tanah ini tempat kenangan kami bersama....
bermula dengan remaja yang mentah...
yang baru belajar...
kehidupan dunia realiti yang sebenar...

kami datang ke sini....
dengan harapan yang menggunung..
menggenggam amanah ayahanda & bonda...
ingin melihat kejayaan putera dan puteri mereka...

kami rindu tanah ini...
tanah ini tempat kenangan kami bersama....
menganyam kenangan, mengulit rindu...
antara uda dan dara...
antara mencintai dan dicintai...
antara kasih dan sayang....

mana mungkin...
kami melupakan tempat ini...
kerana di bumi bertuah ini...
segala-galanya bermula...
kami belajar mengenal erti kehidupan...
siapa kawan, siapa lawan....
siapa sahabat, siapa kawan...

andai diberi masa & peluang...
kami ingin mengimbau kembali...
kenangan kami di tanah yg indah itu...
kerana...
tanah ini tempat kenangan kami bersama...






yang merindui semua...

manusia....

yang namanya manusia...
tak pernah puas dengan apa yang dia ada...
sentiasa di mulut tu, mengomel...
ni tak kena.. tu tak kena...
contohnya bab cuaca....
klu panas dia ngomel....
"ish, nape laa panas sgt nie... rimas aku.."
atas ngomelan dia tu...
Allah turunkan hujan...
rupanya2 ngomel lg...
"laa, hujan plak dh.. cammana nak kluar nie..."
kan btul....
ade je yg tak puas ati....

yg namanya manusia...
tak pernah mengaku silap sendiri...
apa yang terjadi kat diri dia...
semuanya dia tuding jadi kat org...
"pasal dia laa aku jd camni.."
"kalau tak kerana dia, dah lama aku menang"

manusia... manusia...

Monday, June 7, 2010

rindu... rindu..


entry kali ni, agak tacing skit...
tp biar laa...
blog aku kan...

bila tension ngan assignment & exam utk intersesi nie...
tingat kat mak ayah...
haish, kat 4 bulan x balik kedah...
sayang sungguh aku kat bumi melaka nie...
kalau x kerana intersesi nie, da lama aku kat rumah...
sambil makan masakan mak...

kalau laa melaka ngan kedah nie 2 jam je perjalanan,
kompom skrg gak aku balik...
x tahan rindu seyh..

terpikir jgk, camana laa yg study overseas tu..
korang x rindu family ke weyh...
rindu pon, jauh kot nak balik....
sama ja kes kita nie..

aku rindu gak kat kawan2 aku...
classmate, schoolmate, banking-mate...
PIC, G10...
semua aku rindu...
nak jumpa, leh gelak2, lupakan kejap masalah...

aswad....aswad... ape kes nie..

Saturday, June 5, 2010

mengingati mati...

ptg td, aku lepak2 borak ngan kawan aku...
saje, bosan...
tetiba terlintas di otak aku 1 perkara...

MATI!!

aku xtau, tetiba aku terpikirkan pasal mati...
dan aku sedar...
setiap detik, setiap saat yang berlalu...
semakin mendekatkan diri aku dengan kematian...
dan aku terpikir, macammana laa bentuk kematian aku...
eksiden, sakit jantung, kena tembak, dalam tido...
ngeri bila memikirkan mati nie...

dalam masa yang sama, aku terpikirkan bekalan yang aku akan bawa nnt...
cukupkah apa yg aku buat selama ni utk bertemu yang Maha Esa...
apakah amalan aku diterima Allah....

dari hari ke hari, aku cuba memperbaiki diri...
menambahkan apa yang kurang...
mengurangkan apa yang sepatutnya kena kurang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...