Tuesday, April 27, 2010

almost a year...

8 mei...
it almost a year...
& even da hampir setahun, aku masih teringat semua kenangan manis tu...

sumpah...!
kenangan dengan diorang ni terlalu manis...
kalau x...
mana mungkin aku teringat2 semua tu...

& aku xtau sama ada aku ada peluang untuk mengulang kembali kenangan2 tu...
nak kata aku tacing???
kata laa....
aku x peduli suma tu...

Saturday, April 24, 2010

classmate...

assalamualaikum....

b4 dis, aku de cter pasal G10...
kali ni aku nak cter pasal classmate aku...
bbhr 4c, yg sem dpn akan jd 5c...

xtau nak start cammana..
meh tgk gmbr dulu...


classmate aku ni dtg dari pelbagai kampus...
klu nak tgk pecahan...

uitm johor : 8
uitm melaka : 11
uitm pahang : 2
uitm kelantan : 1
uitm kedah : 1
kptm bangi : 1

waktu aku mula2 masuk kelas...
aku sangat pendiam...
sbb aku xde kwn..
budak2 sgmt buat hal diorang...
budak2 lendu buat otai...
sbb diorang da lama kat melaka... siot... huhu

tp tu cter last sem...
sem ni sangat best...
masing2 da kenal 1 sama lain...
even x rpt pon, at least bole buat asgnment...
& aku bersyukur...
rasanya aku da pnh buat asgnment dgn semua budak kelas...
klu missed pon sorg dua je laa...

taun ni taun last kita...
da x lama da kawan2...
nnt msg2 praktikal... mesti susah nak jumpa...
so aku hrp sisa2 waktu yg ada nie...
kita bole eratkan hubungan kita sesama classmate...
(pesal aku tacing ni... huhu)

so, good luck utk final kita...
semoga semua sukses....




saya yg menurut kata hati





Wednesday, April 21, 2010

tahukah anda...

assalamualaikum....

entry kali ni, kita baca benda berilmiah skit...
asyik merepek je sebelum ni kan...
haha...
maybe ada fakta yg korang da tau...
maybe ada yg korang baru tau rini...
agak2 suma benda da tau, xyah baca... hahaha

1. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

2.seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

3. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

4. tahukah anda bahawa istilah kamikaze asalnya diberi kepada taufan yg melanda jepun..

5. Semua beruang kutub adalah kidal.

6. music utk lagu twinkle2 little star ada sama dgn lagu ABC...

7. Ikan HARUAN mampu mengesan 27000 jenis bau skali gus ia adalah haiwan paling sensitif dengan bau.
jepun dari serangan empayar mongul pada abad ke-13?

Sunday, April 18, 2010

For My G10!

dis entry aku tuju khas utk G10...
ape tu G10??? huhu...

G10 sbnrnye group member aku kat melaka...
mereka ni sangat laa havoc... (aku pon da jd cam diorang..)
tp the best thing is, diorang ni sgt pandai...
dari 10 org kami, 5 dapat dekan....
& dari 6 org dekan dlm kelas kami, 5 org dari group aku...
bangga seyh... huhu

meh aku nak introduce kesemua member dlm G10..


1.yg ni nama dia aslan @ labest.. asal seremban..captain of G10... budak paling 'jahat' dlm group G10... sangat suka menganjeng org... klu tgk gmbr ni, sumpah x cya perangai sebenar dia.. haha..

tp yg bagos pasal mamat ni, dia rajin study... pantang besar dia bila org kacau time dia study... lg 1, dia presiden kelab kami, Human resource society... bgga weyh member jd presiden... huhu


2. ni nama dia sara nadeea... asal kluang..... vice captain G10.... sangat gila kuasa, gila glamor, dan gila2... haha.. budak paling havoc dalam group kami... kalau bergabong dgn labest, abis laa.. huhu.. tp budak ni pandai.. study relaks je tp result gempak cam nak mampos....

dia jgk timbalan presiden kelab aku... huhu... da laa presiden dari group ni, timbalan pon budak group nie gak.. (bangga sekejap.. haha)... sangat obses dgn perkataan 'SALES'..


3. nama dia nadiatul husna kamarudin.. asal nilai.. sangat tension dengan mira sbb mira asyik pending je... hehe.. pastu kalau buat assignment dgn dia, kena cpt sbb dia buat keje sgt laa laju... minah rempit sejati.. gteeww... hehe. salah sorg MT dalam HRS.. bila dia gelak, bole thn gak... agak tggi dan sgt energetic...


4. ni nama dia nisa... paling kecik dlm group ni... slalu kena sakat ngan labest & astro.. ade je point dia nak kena.. hehe.. btw nisa, thanks sgt sbb sudi tumpangkan kitorang pg KBM tiap2 hari...

haa, lg 1, aku suka dia karaoke, gabung dgn sara... pehh, style weyh... siap aku request suh nyanyi utk astalavista lg... huhu

5. yg comel ni nama dia fatin... anak jati negeri melaka.. umah dia kat taman cempaka... so xyah pening2 pk nak sewa umah... tgk muka, ayu je kan.. sopan je budak nie.. tp bila dia bersuara, ade je yg kena dgn dia... pastu klu dia gelak, xde cover2 dh.. main lepas je...

dia dapat actress terbaik utk role play session waktu kelas recruitment last 2 week... tahniah fatin.. tp dia ni susah nak gather sama2 ngan kitorang.. maybe family da dekat.. so agak susah skit laa...

6. mamat ni nama dia khairil aka astro... mana dpt nama astro?? tu cter zaman diploma dulu... anak jati melaka jgk.. membesar kat melaka, skola kat melaka, diploma degree suma kat melaka... bila nak kluar dari melaka ni bro... slalu kna 'buli' dengan nisa... paling best pasal mamat ni, klu dia blushing, telinga dia akan jd merah sgt... haha.. pastu tutup telinga sbb nak cover malu.. sori bro gua reveal cter lu kat sini...

7. nama dia izzah.. tp kawan2 pgl zerks... mana dpt nama ni aku pon xtau.. ulat buku tahap dewa dia ni... no wonder laa kalau dekan last sem... sampai sara pnh cakap, agak2 dia ni mati nnt pon sbb tercekik buku.. huhu.. jgn marah zerks... sgt mementingkan kecantikan.. pantang paling besar dlm hidup dia, jgn cuba usik muka dia.. kompom minah ni melenting... haha.. pastu asal ada org tegur je 'zerks, muka nampak berminyak laa...' terus dia kluarkan tisu nak tgk betol x muka dia berminyak...

8. ni plak nama dia amira asyikin.. best fren kepada nadia... perkara yg susah nak dilupakan pasal si mira ni ialah blur dia.. sumpah d tahap dewa blur dia... klu ada org lagi blur dari dia, aku pukul org tu sbb amek status kawan aku.. haha... tp blur2 dia, dekan kot last sem.... salah sorg MT dlm HRS...

9. ni nama dia alia... our new member dlm G10.. dia ni kalau gelak, sumpah susah nak berenti.. rasa cam nak tampor je.. jangan marah lia.. hehe... tp gelak2 dia pon, ati sgt sensitif... dgr music mendayu je, da nangis... waktu aku buat motivation utk budak skolah, budak belum pape, dia da nangis.. alahai, kena keras skit laa lia... huhu..

10. ni nama dia jannah... besfren si fatin.. ni pon anak jati melaka gak.. dari kecik sampai besar, kat melaka ja dia ni..

dan ahli terakhir dlm group tidak lain da tidak bukan ialah aku laa... nama aku aswad... budak aswad ni sangat baik.. sopan santun je budak nye... kalau bercakap tu, tersusun je ayat dia... haha...

pada semua member G10, syg korang laa... next sem yok g genting ramai2...

p/s : PIC tetap dlm ingatan.. x pnh terlupa walau seketika...

Saturday, April 17, 2010

wajah baru, semangat baru...

huhu...
lepas puas berpikir nak tukar skin ape utk blog aku nie...
finally jumpa pon...
aku suka skin nie....
even ada org cakap buruk, pg mampos laa kan...
blog aku, aku peduli apa...

ntah laa nape 2 3 hari ni, aku asyik tgk benda yg buatkan aku emo je....
nak2 bukak fb...
aku tau aku xde hak nak kecik ati ke, stress ke...
tp nak buat cammana... dah nak stress, lyn je laa kan...

aku sedar, aku x bole selamanya camni...
aku tgh cuba...
melupakan kenangan silam...
skrg aku sgt paham word yg faiz guna bila buat video...

hidup tak selalunya indah...
tp yg indah itu tetap hidup dalam kenangan...


skrg aku try fokus utk final exam...
bukan try, tp mesti fokus...
aku harap, final exam kali ni jd yg terbaik sepanjang aku blajar... insyaAllah...

p/s : homesick... :(

Thursday, April 8, 2010

tahniah!!!

tahniah...! tahniah...!
sbb pe tahniah ni???
kat sape ucapan tahniah nie?
ape kena mengena aku dgn ucapan tahniah nie??
mesti laa ada kena mengena kan..
kalau x, xde nye aku nak post kat blog aku yg suci murni ni.. haha

actually, ptg tadi semua kelas aku telah menghadiri 1 majlis...
yg dipanggil 'YOURS AWARD'...
award ni diadakan utk menghargai kesungguhan kami yg bekerja keras menjayakan role play masing2...
ada beberapa kategori yg dipertandingkan...
narator terbaik
performer terbaik
pelakon lelaki terbaik
pelakon perempuan terbaik
role play terbaik

ada lg 1 kategori tp aku lupa... hehe

syukur alhamdulillah....
kumpulan aku, yg melakukan role play berkaitan counseling interview...
telah ditabalkan sbgai role play terbaik...
kami memenangi hadiah wang tunai RM100 dan hamper...

kump aku juga bgga bila pelakon perempuan terbaik dimenangi oleh fatin, salah seorang ahli kumpulan kami....

aku happy sgt sbb role play tu merupakan idea aku...
dan aku juga mengucapkan terima kasih kat kawan2 yg membantu menjadikan cerita tu lebih menarik....

so, kepada kumpulan lain, jgn kecik ati ye...


bersama fatin, pelakon wanita terbaik.. caya laa fatin!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...