Friday, November 27, 2009

~Tragedi Pagi Raya~

pehh, tajuk nak gempak je kan...
huhu...

alkisahnya, bermula pkl 9 pg td... lepas balik ayah aku balik dari solat sunat aidiladha, aku p isi minyak moto sat.. (aku x p sbb selsema teruk..).. lepas isi minyak adik aku pggl aku..

adik : long, mai sat nak guna moto.. nak p umah mak chaq sat..
along : alaa, tggu laa sat p ngan aku satgi...
adik : hg p lmbt lg... satgi kawan2 hg mai.. mai laa aku p dulu... aku p ngan kakak
adik : haa, p laa.. bawak moto leklok...

9.30, 2 org kawan aku mai rumah.. tgh dok makan rendang, dapat call..

"assalamualaikum... nama encik aswad ke??"
"waalaikummussalam... ye saya.. ade pe encik??"
"adik2 encik accident, kat jalan 5.. tlg cepat skit ye"

Ya Allah!!
hilang terus selera nak makan rendang dengan lemang... terus aku ngan ayah aku p tgk adik2 aku.. Mak aku xtau lg sbb mak aku awal2 dh ke rumah mak chaq aku..

bila sampai, aku tgk adik2 aku dh naik dari longkang.. ada org tlg diorang naik.. moto tu mmg rosak teruk dh bahagian depan.. aku tanya org kat situ, depa kata adik aku nak elak keta sbb keta tu masuk simpang mengejut...

terus aku bawak adik2 aku ke hospital.. mula2 check, dr cakap adik aku yg bongsu tu tulang bahu dia patah.. & bila xray, xde pape yg patah.. yg kakak plak luka2 ja.. syukur Alhamdulillah.. waktu tgh check, aku call mak aku bgtau.. langsung mak aku nangis.. bila aku cakap adik2 aku xde pape, dia dh ok skit.. selang 15 minit, mak ngan ayah aku sampai lepas ayah aku dgn adik ke-2 aku kuarkan moto dari longkang besar tu...

aku bersyukur sgt sbb suma dah ok.. cuma adik aku ja macam terkejut lg..
thanks hadziri sbb tlg bawak aku ngan adik2 aku td.. nadia, thank you so much atas pertolongan hg...

P/s : aku plak yg takot nak bawak motor..

4 comments:

DoNa D!ya said...

it wAS nuthing..hr ni hr hg..esok lusa mna tau hr aku..

MOHD NOR SYAFIQ BIN ABDUL MAJID said...

syukur alhmdllh xde pape yg truk blaku.. pape pun.. syukur pada Allah sbb mseh selamatkan adik2 sahabat dr perkara yg tidak diingini..

Anonymous said...

syukur x da pa2 yg blaku. alhmdulillah. wish adik2 ank get well soon ;)

Anonymous said...

syukur tak de pape kat adik tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...