Friday, November 27, 2009

~Tragedi Pagi Raya~

pehh, tajuk nak gempak je kan...
huhu...

alkisahnya, bermula pkl 9 pg td... lepas balik ayah aku balik dari solat sunat aidiladha, aku p isi minyak moto sat.. (aku x p sbb selsema teruk..).. lepas isi minyak adik aku pggl aku..

adik : long, mai sat nak guna moto.. nak p umah mak chaq sat..
along : alaa, tggu laa sat p ngan aku satgi...
adik : hg p lmbt lg... satgi kawan2 hg mai.. mai laa aku p dulu... aku p ngan kakak
adik : haa, p laa.. bawak moto leklok...

9.30, 2 org kawan aku mai rumah.. tgh dok makan rendang, dapat call..

"assalamualaikum... nama encik aswad ke??"
"waalaikummussalam... ye saya.. ade pe encik??"
"adik2 encik accident, kat jalan 5.. tlg cepat skit ye"

Ya Allah!!
hilang terus selera nak makan rendang dengan lemang... terus aku ngan ayah aku p tgk adik2 aku.. Mak aku xtau lg sbb mak aku awal2 dh ke rumah mak chaq aku..

bila sampai, aku tgk adik2 aku dh naik dari longkang.. ada org tlg diorang naik.. moto tu mmg rosak teruk dh bahagian depan.. aku tanya org kat situ, depa kata adik aku nak elak keta sbb keta tu masuk simpang mengejut...

terus aku bawak adik2 aku ke hospital.. mula2 check, dr cakap adik aku yg bongsu tu tulang bahu dia patah.. & bila xray, xde pape yg patah.. yg kakak plak luka2 ja.. syukur Alhamdulillah.. waktu tgh check, aku call mak aku bgtau.. langsung mak aku nangis.. bila aku cakap adik2 aku xde pape, dia dh ok skit.. selang 15 minit, mak ngan ayah aku sampai lepas ayah aku dgn adik ke-2 aku kuarkan moto dari longkang besar tu...

aku bersyukur sgt sbb suma dah ok.. cuma adik aku ja macam terkejut lg..
thanks hadziri sbb tlg bawak aku ngan adik2 aku td.. nadia, thank you so much atas pertolongan hg...

P/s : aku plak yg takot nak bawak motor..

Sunday, November 22, 2009

x guna merayu...

x guna merayu...
kalau rayuan itu x diendahkan...
buat pening kepala ja...
asyik nampak salah kita je kan...
mungkin aku kena cari yg lain...

ya, aku akui suma tu berpunca dari aku...
ko xde buat salah papepon..
aku ingat benda ni dh jadi ngan aku...
xkan berulang dh...
tetiba jd lg, tp lagi teruk.. pening.. pening...

aswad, ko yg nak suma nie kan...
ko yg berharap sgt suma ni jadi...
nah, amek ko!!
padan muka ko aswad!!
ko pegi tgk cermin, ko gelak kuat2 depan cermin tu..
puas ati ko kan...

ye, tp tu dulu..
sekarang, aku nak pulihkan balik benda nie...
perit sgt2 bila jdi kali kedua...
benda2 bodoh yg aku buat nie...
da makan diri aku balik...

mungkin masa yg akan pulihkan suma nie..
kalau ini dh takdir tuhan, aku redha...
tp yg pasti, kali ke-3 xkan ada lg...
seboleh2 aku akan elak...

aswad... aswad.. nasib hg laa...

Saturday, November 21, 2009

kenangan itu kadang kala menyakitkan...

betul...
kadang kala...
kenangan yg kita anggap manis tu,
1 hari nnt akan jadi racun utk diri kita...
mungkin pada mulanya kita anggap kenangan itu akan jd kenangan terindah buat diri kita...
sampai bila2...
hinggalah tiba 1 saat,
kita dihambat kenangan itu...
menuntut kita mengulang semula kenangan yg manis itu...
tp kita x mampu...

susah utk org paham diri kita...
dan lecturer aku penah cakap...
akan sampai 1 ketika...
kita pon dah paham dengan diri kita sendiri...

hari ini...
aku sedarkan diri aku...
cukuplah diri aku ni tenggelam dalam kenangan...
aku kena teruskan hidup...
dan cipta kenangan baru...
mungkin kenangan yg bakal aku cipta x semanis kenangan2 lepas...
tp 1 hari, ia tetap akan jd kenangan yg akan aku ingat...

p/s; PIC, aku nak korang tau...
walau jarang macammana pon aku contact dengan korang...
walau sepi macammana skalipon aku kat melaka nie...
aku nak korang tau...
korang suma kawan terbaik yg penah aku kenal...
& kalau ada silap salah aku kat korang, aku nak minta maaf..
mmg aku x sedar selama ini aku buat salah ngan korang..
semoga persahabatan kita macam dulu2 balik ok..

Wednesday, November 4, 2009

:::laskar pelangi:::


mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya
selamanya


kenapa aku post lirik lagu nie..?

sbb lagu nie best sgt....

cuba hayati lirik2 lagu nie...

ada makna yg cuba disampaikan...

terpulang kepada individu utk menilai makna tu...

& yg paling penting...

lagu nie banyak bagi kenangan kat aku...

waktu study kat uitm kedah...

ntah laaa... bila dengar lagu nie, terbayang2 wajah kawan2...

yang menceriakan hidup aku kat kedah...

semoga persahabatan tu kekal...

sampai bila2...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...