Saturday, October 31, 2009

kekesalan melanda...

sangat menyesal... sbb pe??
aku xleh nak tlg classmate yang kena ragut...
padahal jarak dia ngan aku dalam 5 meter je..

alkisahnya camni...
semalam pegi the store... beli barang skit...
lepas beli barang, lepak subaidah jap...
sambil dok minum air tu, nampak laa wani, ino dgn kengkawan lain...
rasanya bukan suma budak HR...
pastu lepak selang 3 meja dari aku, & aku membelakangkan diorang...

tgh dok layan roti canai, skali dengaq wani jerit...
aku ingatkan kot lipas ka, pa ka....
aku pon buat bodo je laa...
sambung balik makan roti canai...
tengah nak suap, tetiba sorang 'mamat' lari kat sebelah aku...
then baru aku dengaq betoi2 pa yg wani jerit...
tolong!!! org tu amek beg aku....

apa yg aku kesalkan....
aku hanya jadi penonton..
jadi tergamam..
langsung x terpikir nak amek no plat moto tu...
wani, aku mintak maaf sgt2 sbb x membantu td...
mesti dia still trauma lg.. even aku yg jauh skit dari diorang pon terasa aura trauma tu..
dia yg jd mangsa, lg laa kan...

dari cerita yang aku dengar dari Ino, peragut tu pompuan!
& diorang melarikan diri dengan Yamaha RXZ..
yg bawak moto tu pon pompuan jgk..
brani sungguh..

morale of the story..
1) jangan sesekali meletakkan tas tangan anda bila dalam restoran.. walaupon sekejap
2) sentiasa peka dengan keadaan sekeliling
3) kalau ada org yg berhampiran kita kena ragut, cuba laa tlg dia.. pastu kalau dpt tangkap, pkl ramai2... aku geram sgt dengan org camni!!

p/s : jenayah ada di mana2..

Tuesday, October 27, 2009

perjuangan yang belum selesai..


alhamdulillah...

akhirnya aku konvo jugak...

25 oktober 2009, aku menerima Diploma in Banking...

macam x caya pon ada.. haha


apapon, ini langkah pertama aku..

ijazah dalam buruan...

ada hikmah bila konvo kali ni diadakan sebelum final exam...

terasa ada semangat baru dalam diri..


kepada mak & ayah...

terima kasih sgt2 sbb sudi berkorban demi along...

bersusah payah demi memastikan along terus belajar...


kepada suma pensyarah....

terima kasih kerana mengajar saya selama nie..

insyaAllah suma ilmu tu sy akan ingat...


kepada suma kawan2...

thanks sgt2 sbb banyak support aku..

nasihat aku...

Sunday, October 4, 2009

kisah 3 oktober...

pg2 kol 9 dh siap nak pegi open house anjuran uitm....
fuhh, best...
macam2 makanan ada...
nak breakfast, nasi lemak ada, lontong pon ada...
nak makan tghhari, nasi ayam ada...
minum petang, ada bihun goreng, laksa, cendol... ( sedap weyh cendol nie.. aku sampai 3 kali.. huhu)
nak mood raya?? kuih raya, ketupat, rendang, lemang...
bosan?? ada karaoke.. pehh, boleh tahan suara budak2 KBM nie...

lepas abis jamuan, langsung ke dataran pahlawan..
tgk citer Tsunami at Haeundae...
terbaik weyh citer nie... aku pon nyaris2 nangis.. tp aircond dlam panggung kuat sgt.. so x terkeluar air mata ini.. haha
tp ada benda yg mengganggu konsentrasi aku tgk wayang...
kapel cina sebelah aku ni dok romen2 plak...
sial!!!
dh xtau nak tgk mana 1.. haha
tp pk kan bayaq 10 hinggit, aku fokus ja tgk wayang kat depan..

pastu rushing balik tun mamat...
bersiap utk organize konsert UNIC...
diorang suma ok.. terutama fakhrul..
sbb?? dia org KEDAH.. huhu
lg sorg, fadzli...
gelagat dia buatkan aku tingat kat seseorang.. USTAZ ZUL!
pengalaman menarik laa dapat jadi part of the team yg handle event nie...
waktu konsert diorang, salah 1 lagu yg diorang nyanyi buatkan aku tingat kat DIA..
khayal seketika.. hehe

balik rumah pkl 12.30..
tgk dapur..
Ya Allah.. macam kapal karam...
dalam kepenatan nie, aku buat jgk..
buang lauk2 open house yg dh xleh makan, basuh pinggan, mop lantai...
malas nak bising2..
pk2 balik, umah aku jgk kan...

pastu mandi &....
kayangan ku tuju..

p/s : hepi besday izza mardhia, azny & wawa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...