Saturday, September 26, 2009

Merepek...

aku banyak sangat nak cakap kat sini....
tp xtau nak mula cammana.. huhu
aku buat style diari laa..

17 september 2009...
-aku bersiap2 nak balik kg.. semangat nie.. dah pack suma brg.. tetiba aku tgk keliling rumah.. ya Allah.. sepahnya.. ngan mengambil mood raya, aku pon kemas laa umah tu.. dengar lagu raya sambil kemas rumah, terasa cam nak raya kat situ plak.. haha.. abis je kemas rumah, trus blah balik kg...

18 september 2009...
-cam besa laa.. buat persiapan nak beraya..

19 september 2009...
-pukol 9.00 pg, rombongan dari kedah sampai.. family aku laa tu.. huhu.. sian diorang kepenatan.. tp raya punya pasal, hilang penat tu.. suma dlm rumah sibuk buat keje.. paling x leh lupa, aku pegi beli santan kat pasar.. kena berator kat 3 jam.. sabar je laa.. geng anak dara tlg iron baju, lap bekas kuih.. anak teruna?? lepak tgk tv arr.. huhu
- ptg tu lepas maghrib, berkumandang laa takbir raya...

Allahuakbar.....
Allahuakbar.....
Allahuakbar.....
laa ilahaillallah huwallahu akbar...
Allahuakbar wa lillahillamd..

- terasa sayu di hati.. perasaan bercampur baur.. terasa rugi sebab x betul2 manfaatkan ramadhan yg dah lepas.. hati di landa gusar, dapatkah aku bertemu lg ramadhan akan datang... lepas isyak, aku teman kazen2 bawah umo main mercun, bunga api.. tgk diorang nie, tingat zaman kanak2 kan..

20 september 2009...
- usai solat sunat aidilfitri, kami berkumpul di ruang tamu.. sesi bermaaf-maafan bermula.. perasaan sayu hiba tatkala salam disambut ayah.. terasa tangan itu cukup kasar.. air mata menitis tatkala lafaz ampun & maaf kuucapkan.. aku menghulurkan salam kepada mak pulak.. aku menangis lagi.. terasa sayu sangat.. terlalu bannyak mak & ayah berkorban demi aku.. aku doakan mereka dipanjangkan umo dan diberikan kesihatan yg baik supaya aku berpeluang menjaga mereka kelak, insyaAllah...
- lepas tu, konvoi ramai2 pegi umah sedara mara.. walaupon penat, tp best... ramai jgk yg marah aku sbb diorang xtau aku study kat melaka skrg.. hehe..

21 september 2009...
- giliran rumah nenek aku pulak dikunjungi tetamu.. ala2 kunjungan balas laa nie.. ptg plak, gerak ke umah mak cik aku... dia buat open house..

22 september 2009...
- sedih.. family aku bersiap2 nak balik ke kedah.. ikot ati nak je balik skali.. tp tiket nak balik melaka nnt dh abis.. kalau ada pon hari isnin.. kompom2 x dtg kelas.. nak xnak kena laa berkorban stay kat melaka... ptg plak, 1 demi 1 family balik ke rumah masing2... tinggal laa aku ngan nenek aku...

26 september 2009...
- aku bergerak balik ke kampus.. dalam bas yg aku naik tu, ada laa 2 kumpulan budak2 skolah naik.. aku tgk gaya cam nak gado jaa.. tp yg klakar tu, budak2 tu kecik je.. baik adik aku yg bongsu tu besar lg... macam2 budak2 skrg nie...

tu laa al kisah nye... ada lg nie.. len kali plak aku story..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...