Sunday, September 27, 2009

jejak kasih....

perkara nie jadi secara kebetulan...
ada someone add aku kat facebook...
bila tgk nama, aku terkejut sat...

:::nadhirah azizzuddin:::

lama aku x jumpa dia nie...
last aku jumpa dia...
waktu darjah 4...
lebih kurang 11 taun lepas...

bila aku dh approve, aku drop komen...
pastu mula laa sesi komen2 nie...
dia still cam dulu..
dok buat perangai gila2 dia.. haha...
then bukak cita lama..
zaman skolah dulu...

aswad : assalamualaikum.. kat 11 taun x dengaq cita..

nadhirah :
w'salam.. hah tu la..klu x silap,ak pndah s'ngoq msa awai drjah 4..ak ingatla jgk nama member skola sksk tp nak cam muka mmg payah ar.. hg apa crita? keja@study?

aswad :laa nie cam dak?? aku ingat 1 benda ja ngan hg nie.. hg penah cubit aku pasai aku conteng buku hg ngan pen merah..sakit weyh.. haha.. aku pas spm sambung diploma kat uitm kedah.. skrg buat degree kat uitm melaka.. hg?

nadhirah : astagha..mntak ampun wei..x ingat..yg ak tau masa skolah rndah ak mmg ntahpapa,gyla pgkat gyla nama suma ada. burok prangai! haha.. ak dip investment kat uitm arau.. la ni smbung bba finance kt s.alam.. sory,ak x cam la muka,da laaaaama gyla kan. :)

aswad : alaa, cita lama kan... hurm, nnt hg kim slam laa budak2 finance yg dulu amek banking kat kedah.. yg aku ingat nadia ngan amalina.. bila ingat cita zaman skolah, mesti gelak kan.. hehe

nadhirah : class ak xdak dr uitm kedah rsanya..nnt ak find out klu ada.. haha mmg pon.sri kulim byk knangan! sir utam singh plg ak xleh lupa.hehe.. hg dok kulim lg ka?

aswad : aku pon ingat lg dia tu.. training hoki ngan dia, english pon dia ajaq.. haah aku still kat kulim.. nak p ke mana lg.. muka hg still x brubah noh.. dok camtu ja.. :-)

nadhirah : nak uat mcmana,ak awet mudaa.. kah3! alaa mana la tau kot2 hg dah pindah,bosan dgn kulim ka..ak raya aritu xblk kulim. xtau apa yg brubah..hg dulu nakai ka wei? ak konfius hg dgn aslam la..aslam pon ak pnah cubit kot. haha!

aswad : aku pon lupa aku nakai ka dak kecik2 dulu.. haha.. tp aku sama2 jadi pengawas ngan hg,tawfiq, fatin, safiyah.. weyh, dok slangor lama xkan style cakap x brubah.. kuat tol semangat hg noh.. ada member aku baru p sebulan, dah x reti cakap kedah.. huhu.. sat2, kalau hg kompius, cammana leh add aku??

nadhirah : kan ak hbq td..ak ingat nama,tp muka payah nak ingat.. so nama hg mmg lekat dlm kpala la. haha uatpa nak poyo ckp kl ngan org kedah.ak kat umah pon speaking utara..parents org sana.tp ak anak slangoq ar.slangoq murtad. hehe.. oh hg pngawas jgk? masa blk skola dulu hg naik bus pak non/pak tan x dulu? or hg bdk kem pph?

aswad : aku budak tman selasih lorr.. tu dia aih siap tanya nama driver bas.. memang aku x ingat.. x silap aku hg dulu dok taman desa impian kan..

nadhirah : btol3! fuh!hg lg hebat..boleh ingat ak dok kat mana. haha.. psai driver bus tuh mmg ak ingat wei..kenangan.. hehe..hurm kalau ada yg rajen nak organize reunion kan best! bley la keep in touch.. :)

camtu laa citanya.. thanks facebook... rmai kawan2 yg aku dah lama x jumpa, tup2 muncul kat facebook..

Saturday, September 26, 2009

Merepek...

aku banyak sangat nak cakap kat sini....
tp xtau nak mula cammana.. huhu
aku buat style diari laa..

17 september 2009...
-aku bersiap2 nak balik kg.. semangat nie.. dah pack suma brg.. tetiba aku tgk keliling rumah.. ya Allah.. sepahnya.. ngan mengambil mood raya, aku pon kemas laa umah tu.. dengar lagu raya sambil kemas rumah, terasa cam nak raya kat situ plak.. haha.. abis je kemas rumah, trus blah balik kg...

18 september 2009...
-cam besa laa.. buat persiapan nak beraya..

19 september 2009...
-pukol 9.00 pg, rombongan dari kedah sampai.. family aku laa tu.. huhu.. sian diorang kepenatan.. tp raya punya pasal, hilang penat tu.. suma dlm rumah sibuk buat keje.. paling x leh lupa, aku pegi beli santan kat pasar.. kena berator kat 3 jam.. sabar je laa.. geng anak dara tlg iron baju, lap bekas kuih.. anak teruna?? lepak tgk tv arr.. huhu
- ptg tu lepas maghrib, berkumandang laa takbir raya...

Allahuakbar.....
Allahuakbar.....
Allahuakbar.....
laa ilahaillallah huwallahu akbar...
Allahuakbar wa lillahillamd..

- terasa sayu di hati.. perasaan bercampur baur.. terasa rugi sebab x betul2 manfaatkan ramadhan yg dah lepas.. hati di landa gusar, dapatkah aku bertemu lg ramadhan akan datang... lepas isyak, aku teman kazen2 bawah umo main mercun, bunga api.. tgk diorang nie, tingat zaman kanak2 kan..

20 september 2009...
- usai solat sunat aidilfitri, kami berkumpul di ruang tamu.. sesi bermaaf-maafan bermula.. perasaan sayu hiba tatkala salam disambut ayah.. terasa tangan itu cukup kasar.. air mata menitis tatkala lafaz ampun & maaf kuucapkan.. aku menghulurkan salam kepada mak pulak.. aku menangis lagi.. terasa sayu sangat.. terlalu bannyak mak & ayah berkorban demi aku.. aku doakan mereka dipanjangkan umo dan diberikan kesihatan yg baik supaya aku berpeluang menjaga mereka kelak, insyaAllah...
- lepas tu, konvoi ramai2 pegi umah sedara mara.. walaupon penat, tp best... ramai jgk yg marah aku sbb diorang xtau aku study kat melaka skrg.. hehe..

21 september 2009...
- giliran rumah nenek aku pulak dikunjungi tetamu.. ala2 kunjungan balas laa nie.. ptg plak, gerak ke umah mak cik aku... dia buat open house..

22 september 2009...
- sedih.. family aku bersiap2 nak balik ke kedah.. ikot ati nak je balik skali.. tp tiket nak balik melaka nnt dh abis.. kalau ada pon hari isnin.. kompom2 x dtg kelas.. nak xnak kena laa berkorban stay kat melaka... ptg plak, 1 demi 1 family balik ke rumah masing2... tinggal laa aku ngan nenek aku...

26 september 2009...
- aku bergerak balik ke kampus.. dalam bas yg aku naik tu, ada laa 2 kumpulan budak2 skolah naik.. aku tgk gaya cam nak gado jaa.. tp yg klakar tu, budak2 tu kecik je.. baik adik aku yg bongsu tu besar lg... macam2 budak2 skrg nie...

tu laa al kisah nye... ada lg nie.. len kali plak aku story..

Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri...

kejap je dh nak abis puasa sebulan...
cuti raya 9 hari..
lepas cuti, get ready laa...
test demi test, quiz yang tiada kesudahan...
assignment....
tp apapon, kita raya dulu ok...

di kesempatan ni, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan batin kepada semua kenalan di seluruh malaysia, ex-student smkts 01-05, ex- uitm kedah 06-09, sahabat2 di uitm kampus bandaraya melaka, & semua laa yg mana aku kenal... andai ada tutur bicara, perbuatan yg menyinggung perasaan kawan2, aku mohon maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki... kepada yg berada di sekitar melaka, dtg laa ziarah aku kat masjid tanah, bersebelahan sk masjid tanah.. dis year x raya kedah sbb masa x mengizinkan..

salam kemaafan,
ASWAD

Friday, September 11, 2009

...

I'm really missing her...
That's what i feel now..
i hate this feeling...

Wednesday, September 9, 2009

Selepas 2 bulan...

lega...

perkataan yg dapat menggambarkan perasaan aku selepas 2 bulan kat bumi melaka nie...
dengan sekelip mata, dh ramai kawan aku...
aku pon pelik... org pemalu, pendiam cam aku ni, ada ramai kawan.. huhu
apapon aku bersyukur sgt sbb dh boleh adapt dengan suasana kat sini..

citer bab kawan2 nie, cam besa laa kan..
ada yang sengal (jenis ni ramai sgt kat melaka.. huhu),
yg skema, yg annoying, macam2 lg laa...

budak lelaki kos aku kebanyakkan dari uitm melaka...
so, masing2 dh kenal 1 sama lain...
n aku bertuah sbb diterima dlm kelompok diorang nie...
mulut jgn cakap laa.. nganjeng memanjang... haha
tp ati baik.. mintak tlg, insyaAllah diorang tolong...

kadang2 tingat gak kat kawan2 waktu diploma dulu...
& aku yakin, bukan aku sorang je yg still ingat kawan2 waktu diploma dulu.. tol x??
tp bila pk balik, sampai bila nak dibuai perasaan kan..
kena laa berpijak di bumi yang nyata...

aku sedar aku pon dh macam berubah kat melaka ni..
dulu kat kedah, aku pendiam gak.. x banyak cakap..
nak plak dalam kelas...
tp skrg dlm kelas, ada ja yg kena ngan aku.. (sori weyh.. huhu)
bercakap pon dah kasar skit.. ikot budak2 melaka nie laa.. ( x sedaq hg pon org melaka.. ngee)
tp loghat ibunda tetap di hati.. huhu

p/s : x sabar nak tggu konvo..

Sunday, September 6, 2009

-PRESENTATION-

1 september ritu....
ada presentation dalam kelas...
BEL 492...
Disebabkan lama x present, rasa nebes semacam...
nak plak turn aku 2nd last....
dok tgk sorg2 punya presentation...
suma gempak2....
tp apapon, aku b'syukur sgt sbb dapat present dengan jayanya.. huhu..


:::peserta menunggu giliran masing2:::

:::barisan juri tidak profesional:::

:::class rep ngan P.A nye:::

:::Aslan Taib a.k.a Labest:::

:::amira asyikin:::

:::penjaga masa & pengetuk loceng yang kejam.. huhu:::

:::it's me!:::

::HEPI BESDAY::

Happy Besday to you...
Happy Besday to you...
Happy Besday to Labest...
Happy Besday to you...

Semoga dipanjangkan umo, dimurahkan rezeki
dan semua impian ko jd kenyataan ehh..



P/s : Hepi besday jugak kat Edie (1/9), abg ngah (5/9), kak lynn (6/9) & wiwie (10/9)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...