Saturday, August 1, 2009

Pada suatu malam.. (apa punya title daaa..)

hurmm, al kisahnye camni...
malam kamis lepas, aku teman kawan aku g mcd...
malas punya pasal, aku teman dia g mcd pakai baju melayu yg aku pakai waktu solat isyak...
lepas makan mcd, tetiba dia dapat call...
ada kawan dia nak jumpa kat TROPICANA..
aku bajet cam kopitiam laa....
bila dh sampai, rupanya2 TROPICANA ni tempat open karaoke...
korang tau x ape masalahnye...???
aku pakai baju melayu!!!

dengan selambanya, aku pegi gak kat kedai tu..
dan sepantas kilat suma org kat situ pandang aku cam nak makan...
siyes takot....
pastu aku nak g buang air...
disebabkan meja kami lepak tu agak belakang so aku terpaksa lintas banyak meja b4 sampai ke tandas..
sepanjang perjalanan nak ke tandas tu (cam jauh je tandas tu.. huhu), ada ja yg dok perhatikan aku..
agakan aku, diorang pk aku ni org pejabat agama kot..
ni suma gara2 pakai baju melayu laa nie..

tp apa yg aku nak share kat sini...
tempat open karaoke tu..
penuh dengan pakcik2 yg aku rasa lg tua dari ayah aku...
n bila ada budak2 indon yg menyanyi dangdut, bukan main lg pakcik2 ni bersorak..
aiiii pakcik, lupa ke anak ngan isteri kat rumah...
aku nie, dengar org nyanyi x sedap ni leh terima lg...
tp bila budak2 indon mula nyanyi dangdut,...
siap gelek2 lg..
aku dah xleh tgk.. geli geleman...

dalam aku geli geleman tu, ada geng pakcik2 tua nie, boleh dok rakam indon2 tu menari..
memalukan....
aku doakan, warga pakcik2 zaman akan dtg, x buat laa keje2 xde pekdah nie...
& nasihat aku, kalau nk nyanyi tempat open camtu, make sure suara tu ok.. at least sedap org mendengar..
dh tau pitching tu x sampai, nyanyi laa ikot kemampuan..

last nasihat aku, jangan pakai baju melayu kalau g karaoke.. haha

2 comments:

fadzly mohamad said...

haha bermoral sungguh al-kisah ini

Anonymous said...

cte tipu..bukan g ngan kwn die..tp g ngan bapa..bapa die nk jmpe kwn..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...