Wednesday, August 26, 2009

huhu....
lama tol aku x update blog nie...
bukan xde bahan, bahkan banyak sgt nak dikongsi bersama.. (skema ja ayat nie..)
tp kemalasan membuatkan aku xdak mood nak buat pa..
even nak on letop pon malas...

budak2 rumah asyik tanya...
'oii, lepak jaa... xdak saiment ka'
'relaks ja hg nie, xdak test/kuiz ka'

tu suma killer question utk aku... haha
nak ada suma tu cammana...
lecturer asyik bertukaq ja.. elok2 dh bg assignment, tukaq lect lain...
mai lect baru ni, scheme of work pon xdak....
lg haru...

tp bila jd camni, risau gak...
dok nampak bayang dh, dekat2 nak raya nnt msti due date assignment berkumpul kat situ...
xpon raya aku x macam raya nnt...
dok pulun siapkan assignment...

kadang2 rasa cam kelas aku ni jadi bahan eksperimen plak...
suma lect baru, mai tukaq kat kelas aku...
budak kelas a, b, xdak plak tukaq2 lect...
siap yg ajaq tu lect2 senior lg...

nasib hg laa aswad.. (mula laa nak tacing.. huhu)
apapon, hidup mesti diteruskan..

p/s : selamat berpuasa semua.. semoga ramadhan kali ini lebih baik buat diri kita dari yg lepas..

Friday, August 7, 2009

kesejukan melampau...

korang skrg tau kan aku study katne...
x jauh pon...
kat melaka jer...

tp hari ni, aku mengiakan cakap datuk pengarah uitm melaka...
blajar kat uitm kampus bandaraya melaka (KBM), macam blajar kat overseas..
aku xtau nape hari2 sebelum ni aku x rasa kesejukan ni..
tp hari ni suma cakap benda yg sama...
sejuk!!!!!!!!!!!!

bayangkan, aku yg kategori kebal dengan sejuk ni pon,
pakai 3 lapis baju...
tshirt 1, sweater 2!
nak plak kelas 'maraton' kol 8 sampai 6...

nak dijadikan cerita, puan hamiza, lect ob aku suh amek buku kat keta dia...
kat luar waktu tu mmg panas sgt2...
then bila sampai kat keta dia, aku masuk keta utk amek buku....
korang tau kan keta bila terdedah dengan panas, berbahang kat dalam tu...
tp aku rasa nikmat sgt!!
lega gila bila dapat rasa panas camtu...
padahal dulu, asal naik keta, berbahang je, mula laa nak ngomel...

permintaan kepada datuk pengarah...
tolong la datuk...
carik laa penyelesaian utk kurangkan kesejukan kat dlm bangunan kbm..
sejuk mmg laa selesa nak study..
tp kalau dh sejuk sangat pon xleh study gak..
asyik gigil jer...

apepon, KBM terbaik laa.. huhu

Sunday, August 2, 2009

Penantian...

orang kata...
penantian itu amat menyeksakan...
bygkan...
tggu bas kat sejam...
x sampai2 lg....
tp kalau x tggu ada ja bas lalu...
slalu kan jadi camtu..

orang kata jgk.. (bila aku nak kata plak.. hehe)
kalau penantian tu membuahkan hasil, mmg best...
bayangkan...
tggu bas kat sejam...
skali dtg vvip coach...
kan berbaloi tu...

tp kalau penantian tu x membuahkan hasil,
anggap tu suma takdir Ilahi..
kita mampu merancang,
tp takdir Allah mengatasi segalanya...
macam citer bas td...
jangan kata sejam, sampai ke malam bas x dtg2...
mungkin ada hikmahnya...
ntah ka kalau naik bas, bas tu accident...
sapa tau kan..

Kesimpulannya, berserahlah kepada Allah...
Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui apa yg terbaik utk kita...

Saturday, August 1, 2009

Pada suatu malam.. (apa punya title daaa..)

hurmm, al kisahnye camni...
malam kamis lepas, aku teman kawan aku g mcd...
malas punya pasal, aku teman dia g mcd pakai baju melayu yg aku pakai waktu solat isyak...
lepas makan mcd, tetiba dia dapat call...
ada kawan dia nak jumpa kat TROPICANA..
aku bajet cam kopitiam laa....
bila dh sampai, rupanya2 TROPICANA ni tempat open karaoke...
korang tau x ape masalahnye...???
aku pakai baju melayu!!!

dengan selambanya, aku pegi gak kat kedai tu..
dan sepantas kilat suma org kat situ pandang aku cam nak makan...
siyes takot....
pastu aku nak g buang air...
disebabkan meja kami lepak tu agak belakang so aku terpaksa lintas banyak meja b4 sampai ke tandas..
sepanjang perjalanan nak ke tandas tu (cam jauh je tandas tu.. huhu), ada ja yg dok perhatikan aku..
agakan aku, diorang pk aku ni org pejabat agama kot..
ni suma gara2 pakai baju melayu laa nie..

tp apa yg aku nak share kat sini...
tempat open karaoke tu..
penuh dengan pakcik2 yg aku rasa lg tua dari ayah aku...
n bila ada budak2 indon yg menyanyi dangdut, bukan main lg pakcik2 ni bersorak..
aiiii pakcik, lupa ke anak ngan isteri kat rumah...
aku nie, dengar org nyanyi x sedap ni leh terima lg...
tp bila budak2 indon mula nyanyi dangdut,...
siap gelek2 lg..
aku dah xleh tgk.. geli geleman...

dalam aku geli geleman tu, ada geng pakcik2 tua nie, boleh dok rakam indon2 tu menari..
memalukan....
aku doakan, warga pakcik2 zaman akan dtg, x buat laa keje2 xde pekdah nie...
& nasihat aku, kalau nk nyanyi tempat open camtu, make sure suara tu ok.. at least sedap org mendengar..
dh tau pitching tu x sampai, nyanyi laa ikot kemampuan..

last nasihat aku, jangan pakai baju melayu kalau g karaoke.. haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...