Monday, July 13, 2009

~ragam manusia~

assalamualaikum...
this time aku nak cita pasal ragam manusia yang aku x jumpa lg kat bumi merbok...
suma yang aku jumpa ni budak2 human resource...
(adakah budak2 hr pelik2?? aku normal ok..)

mula2 skali, nak cita tentang seorang budak yang bernama faizal (bukan nama sebenar)..
dia ni ok.. (kalau x, cammana leh masuk uitm plak kan..)
tp 1 ja yang xleh blah pasal mamat nie,
kelam kabut..
aku akui kekadang aku kelam kabut gak, tp tu time keja laa..
handle event ka, mms ka...
dia nie, kes jadual tukaq ja, kecoh!
nak kena buat lain jadual kat excel, plan harian lari laa.. (dah lari tu kejar laa balik kan.. )
tgk dia nie, tingat member aku bernama helmi (rasanya dia x jumpa kot blog aku nie..)
sebijik dowh perangai depa.. muka ja len...
harap2 aku leh sabar dengan perangai dia..

org kedua, azman (nama tipu)..
muka dia macam giant dlm cita doremon (serius weyh aku x tipu..)
tp 1 ja aku respek pasal dia nie..
self-esteem dia cukop tinggi...
bayangkan, dia dengan selambanya pegi duduk sebelah budak2 yg dia x kenal, pastu sembang..
tanya nama laa, asal mana..
giler kentang tol mamat nie...
bagus gak ada budak cam dia nie..
x sunyi kelas nnt..
mulut dia ni lazer gak.. tp x penah laa menjatuhkan maruah org..
niat dia nak bergurau, tp ada yang kecik ati..
aku pon pelik dgn org yg kecik ati nie,
benda tu xde laa teruk sgt..
tp tacing lebih2 plak mamat nie.. (rasa cam nak sekeh je)

bila diselidik, rupanya dia nie budak kolej bersekutu.. (nama kolej disembunyikan..)
so, dia x penah kena induction, kena ragging ngan senior..
macam budak2 uitm bila jadi junior..
so, dia xleh tima benda2 camtu..
adeh...

p/s: papepon, life kat melaka best!
(walaupon small little voice cakap merbok terbaik!!)..

4 comments:

zyra said...

weyhhhh...kt sini pown ada sorg dak poyo!!
tp yg neyh poyo tahap teruk weyhh!!
sama la,dtg dr kolej bersekutu jgk..
nama sebenarnya tidak drahsiakn ok..
nama dia Haziq! ulang suara, HAZIQ..
lalala~

tp dia dak mkt, but satu claz IB ngn kami..
dia sgt yopo~~

Khairi Aswad said...

sabar je laa zyra..
sori laa kalau ayat aku ni cam over skit..
maybe diorang first time masuk u..
tu yg jadi camtu..
stuju x??

DoNa D!ya said...

sgt poyo...aku setuju!!!

Khairi Aswad said...

semangat nadia di situ. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...