Thursday, July 23, 2009

Cerita Minggu Ini..

Sibuk weyh mggu nie...
tp dlm sibuk2 tu, ada gak adegan2 yang nak sgt2 aku share ngan korang...
cita kelakar, takjub, geram..
suma ada laa...

okeyh, first nak cita pasal sorang budak ni yg dirahsiakan namanya...
ada laa dlm 1 kelas tu, mmg lepak arr..
lecturer pon sporting...
ntah cammana, lecturer tu buat lawak...
besa laa, bila lawak, gelak laa kan...
tp kitorang gelak kejap je...
pastu suma diam...
tau nape??
ada sorg budak sisw* ni, gelak bukan main kuat lg..
suma diam sbb tgk dia gelak over sgt...
tp nape plak aku nak marah kan??
sebab dia duduk sebelah aku!!

kalau kwn2 dib aku kat kedah duu, kalau gelak camtu, dh lama aku saun...
tp sebabkan kat melaka ni suma kawan2 baru, aku xde laa cakap byk sgt..
just suh budak tu istighfar byk2...
(baik kan aku... :-> )

ok, cita kedua..
pasal ketakjuban aku pada kejadian tuhan....
ketakjuban nie lahir dlm kelas qmt.. (awat rasa cam skema ja ayat aku nie..)

lecturer nie tgh ngajar tau...
qmt ni ada gak kena buat curve laa, tree diagram laa...
so, lecturer ni guna 2 whiteboard marker berlainan kaler...
tau x ape yg pelik..
kedua2 belah tgn lecturer ni boleh melukis curve tu dgn elok skali...!
kalau dh curve pon boleh lukis, menulis apatah lg kan...
cam tgk free show plak...
kalau curve tu kat kiri whiteboard, dia guna tgn kiri & vice versa..
mmg style laa lecturer nie..

bab geram story len kali ehh.. sakit kepala lorr...

Sunday, July 19, 2009

UiTM Kedah Alumni Homecoming 2009 : Back To Campus

huhu....
berita baik utk suma Alumi UiTM Kedah...
21 & 22 Nov ni kita semua dijemput utk menjayakan Alumni Homecoming 2009 : Back To Campus...
berbayar ok..
more info, click link kat bawah nie ok...
jom kita meriahkan Alumni Homecoming 2009 UiTM Kedah!

http://www.kedah.uitm.edu.my/images/stories/BERITA2/surat%20jemputan%20alumni.pdf

entry ke 60..

kejap je dh 59 entry aku post..
& yg nie yang ke 60...

semalam aku YM ngan salah sorang 'partners in crime' aku, Effa....
macam2 yg kitorang bualkan...
bila YM ngan dia semalam, aku tingat 'meeting' kitorang bulan 5 ritu.. (kalau x silap aku la)
agenda meeting : pegi bukit hijau utk kali ke-2
so, menggunakan teknologi yang ada, kami menggunakan conference dlm YM utk meeting..
sebab??
waktu tu time study week..
sorang kat bangi, 2 org kat kat rawang, 2 org kat kedah...

mula2 suma ok...
tp ntah cammana, tetiba YM jd gelong...
aku rasa mau kat 50 conference kitorang buat...
kejap aku create, kejap syafiq, kejap effa...

last2, keputusan diambil...
abis study week kita discuss..
haha, sengalkan...
dh tau YM gelong, patut decide awal2 lg...

apepon, benda tu jd kenangan...
wiwie siap print screen lg conference yg paling berjaya tu, letak dlm facebook..
sekarang susah skit nak buat keje2 gila camtu...
suma bizi kan...

kawan2, aku doakan korang suma berjaya ok... suma mengeluh kan sbb environment baru x seindah kedah.. tp nak buat cammana, kena laa teruskan jugak kan..

Thursday, July 16, 2009

pengumuman...

wahai org kampung suma..
aku nak gtau nie, mulai hari ini aku dh ada blog lg 1.. tp ni english version..
actually, blog ni salah 1 requirement utk BEL 492..
so, demi memenuhi requirement tu, aku create gak blog english version..

aku menjemput suma kawan2 melawat blog baru aku tu..
nak pesan siap2, english mmg tunggang langgang... (blajar dh 14 taon pon dok salah gak.. hehe)
sebarang komen adalah dipersilakan..
n suma komen mestilah in English...

korang jd laa follower ehh.. kasi meriah skit blog aku tu..

hopefully korang suma tlg2 laa aku ehh utk mantapkan english aku nie...
sekian tima kasih...

p/s: link blog baru aku http://mkhairiaswad.blogspot.com

Monday, July 13, 2009

~ragam manusia~

assalamualaikum...
this time aku nak cita pasal ragam manusia yang aku x jumpa lg kat bumi merbok...
suma yang aku jumpa ni budak2 human resource...
(adakah budak2 hr pelik2?? aku normal ok..)

mula2 skali, nak cita tentang seorang budak yang bernama faizal (bukan nama sebenar)..
dia ni ok.. (kalau x, cammana leh masuk uitm plak kan..)
tp 1 ja yang xleh blah pasal mamat nie,
kelam kabut..
aku akui kekadang aku kelam kabut gak, tp tu time keja laa..
handle event ka, mms ka...
dia nie, kes jadual tukaq ja, kecoh!
nak kena buat lain jadual kat excel, plan harian lari laa.. (dah lari tu kejar laa balik kan.. )
tgk dia nie, tingat member aku bernama helmi (rasanya dia x jumpa kot blog aku nie..)
sebijik dowh perangai depa.. muka ja len...
harap2 aku leh sabar dengan perangai dia..

org kedua, azman (nama tipu)..
muka dia macam giant dlm cita doremon (serius weyh aku x tipu..)
tp 1 ja aku respek pasal dia nie..
self-esteem dia cukop tinggi...
bayangkan, dia dengan selambanya pegi duduk sebelah budak2 yg dia x kenal, pastu sembang..
tanya nama laa, asal mana..
giler kentang tol mamat nie...
bagus gak ada budak cam dia nie..
x sunyi kelas nnt..
mulut dia ni lazer gak.. tp x penah laa menjatuhkan maruah org..
niat dia nak bergurau, tp ada yang kecik ati..
aku pon pelik dgn org yg kecik ati nie,
benda tu xde laa teruk sgt..
tp tacing lebih2 plak mamat nie.. (rasa cam nak sekeh je)

bila diselidik, rupanya dia nie budak kolej bersekutu.. (nama kolej disembunyikan..)
so, dia x penah kena induction, kena ragging ngan senior..
macam budak2 uitm bila jadi junior..
so, dia xleh tima benda2 camtu..
adeh...

p/s: papepon, life kat melaka best!
(walaupon small little voice cakap merbok terbaik!!)..

Wednesday, July 8, 2009

alkisah 4 - 7 julai

4 julai 2009...
aku mendaftarkan diri di uitm kampus bandaraya melaka.. (pasni aku sebut 'kbm')
pastu start 8.00 mlm ada program ala2 mms selama 4 hari...
bab orientasi ni aku x kisah...
adat laa duduk tmpt baru...

budak2 pm pon ok...
tp ada segelintir diorang ni aku tgk over gila...
ada yang jerit2..
padahal ada ja mic dlm auditorium tu...
kalau yg jerit2 tu lelaki xpe gak...
ni pompuan....
sabar je laa....

tp part plg 'makan ati' skali...
bila ada sorg pm yang 'naik hantu'
bila budak2 baru nie ada yang x reti nyanyi lagu wawasan setia warga uitm
terus dia tempik...
'aku rasa kampus korang ni mesti bangang!! tu yang korang lagu uitm pon x reti nyanyi!!

suma budak cengang...
kot ye pon nak marah, jangan laa nak cakap sampai camtu...

pastu aku tgk, ada budak2 pm nie, cara diorang cakap cam kurang sopan...
aku pon heran sbb kalau nk jd pm, sepatutnya diorang dh dilatih utk bercakap dgn cara sepatutnya..
tegas x jd hal tp bahasa tu biar laa lembut skit...

alasan diorang, org melaka mmg cakap kasar...
ish, xleh tima aku jawapan tu..

apapon, aku ucapkan tima kasih banyak2 kepada pmp2 yg membantu kami sepanjang program nie.. yg ok tu, teruskan.. yang rasa dia x bape ok, buat perubahan...

(ikot ati, nak je aku maki2 dlm entry nie.. tp xpe, sabar byk2.. huhu)

Monday, July 6, 2009

cerita angkasawan...

haha...
nak story2 skit...
aku dpt cita nie dari orientasi kat melaka nie..
aku xtau laa org len dh penah dgq cita ni ke x..
tp aku first time laa dgq...

alkisahnye bila Dr. SMS balik dr ISS, ada seorang pemimpin parti komponen kerajaan mengadakan sidang media...

pemimpin (p) : kita sebagai rakyat malaysia, patut rasa berbangga dengan pencapaian itu.. tp kita perlu buat sesuatu yg mampu gegarkan dunia...

wartawan (w) : jd datuk, ape cadangan datuk??

p : saya mau cadangkan kerajaan malaysia hantar angkasawan ke MATAHARI...

semua wartawan tercengang..! gila pa datuk nie... budak skolah pon tau matahari panas.. tp demi menjaga datuk nie, geng2 wartawan pon tanya datuk ni dengan berhemahnya..

w : datuk, semua org tau matahari panas membakar.. xkan ada org boleh hidup kalau ke sana.. jd, cammana datuk??

p : hahahahahahhahaha ( datuk tu gelak dengan kuatnya.. ) tu laa luu org, xtau pikir.. sebab tu luu org x jd menteri macam sy.. apa susah, hantar laa angkasawan tu pegi malam.. kalau siang, mmg laa panas.. amacam, ok x idea saya...

p/s : haha.. pakat2 pk laa.. menteri ni baru2 telah buat pindaan terhadap parti dia.. so, korang tau kot sapa dia... kalau suma menteri cam dia nie, mau tunggang langgang malaysia nie..

Wednesday, July 1, 2009

Maafkan Aku...

kawan2...
aku mintak maaf sgt2 kat korang suma...
kalau2 aku penah buat bg korang kecik ati, marah...
aku mmg xde niat nak buat korang marah...
mungkin gurau2 aku ni kasar skit..
aku mintak maaf sgt...

mungkin ada yang kata..
'buang tebiat ka budak nie..'
xpe laa...
tu hak korang...
tp aku nak sgt bagitau...
aku syg suma kawan2 aku...

gud luck korang...
aku doakan korang suma berjaya dlm bidang masing2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...