Saturday, June 27, 2009

tag

1. apa perasan sekarang
-bosan

2. saya nak makan
-ntah

3. saya x suka
- org blagak bagus.. suka amek tau pasal org... benci3!!!

4. impian saya
- macam2... banyak kot

5. haiwan yg saya tidak suka
- ular

6. saya harapkan
- ntah.. nak harapkan pe ehh??

7. jika boleh diputarkan masa
- xde putar2 dh.. hargai setiap masa kita ok..

8. saya pada 10 thn akan datang
- bekerja

9. hp saya adalah
- benda utk sms, call..

10. saya pernah bercinta sebanyak
- ntah... penah ke??? hurm..

11. saya suka pada
- pemandangan yang mendamaikan.. lupakan kejap masalah..

12. kawan2 saya
- ok..

13. pernah dikhianati
- no komen...

14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
- biar je laa.. Allah tu Maha Kuasa.. what goes around, comes around..

15. senaraikan 8 orang untuk di tag
- sape nak amek jer ok.. xde cukai dikenakan..

Tagged by Mazliefah



1) copy badge 'Vespa blogger award friendship' untuk diletakkan di blog anda

2) ceritakan siapa yang memberi award ni kepada anda
- nama dia Mazliefah
- kengkawan panggil dia Effa
- asal Bangi, Selangor
- kawan aku kat Uitm Kedah
- Friendly, suka merayau ( ni kes x bedung kecik2 dulu nie.. huhu), slalu senyum

3) Nyatakan 10 Fakta tentang diri anda
http://khairiaswad.blogspot.com/2009/05/tagged-by-effa.html

4) pilih 6 penerima award seterusnya
- sape nak amek jer, xyah segan2..

p/s : thanks effa..

Wednesday, June 17, 2009

mencari sinar

Hati ku dicakari kesepian
Dilingkari mendung kedukaan
Resah kian gelisah
Di menara sukma ku
Mencari sesuatu yang tak pasti

Telah ku selami lautan kasih
Namun diri ini terus tersisih
Hanya kenangan di perasaan
Nyatanya dalam khayalan
Terpinggir aku di lembah kesepian

Ke mana lagi nak ku tuju
Segalanya terbelenggu
Detik waktu terus berlalu meninggalkan ku
Aku bagaikan terpenjara
Di singgahsana yang berkaca
Termangu mencari sinaran cinta

Dapatkah ku memburu waktu

Menggenggam seribu impian
Agar terkubur segala kepahitan
Di dalam kenangan nan silam
Akan terhiburlah di hati ku yang selama ini kecundang

Tuesday, June 16, 2009

sirih pulang ke gagang...

mungkin itu ucapan paling sesuai utk diri aku...
syukur kerana berjaya menyambung pengajian ke peringkat ijazah...
human resource...
tambah excited, aku dapat kat melaka...
kpd semua kawan2, tahniah sebab berjaya melanjutkan pelajaran...

syafiq : international business, shah alam
anna : international business, shah alam
wiwie : admin science , kedah
( nie pon kes sirih pulang ke gagang gak nie..)
eppa : corporate admin. shah alam
dan yang lain2 lg laa...

Friday, June 12, 2009

Syukur Alhamdulillah..

Syukur...
itulah lafaz terbaik untuk situasi aku sekarang...
ketika ada perasaan ragu2 samada aku boleh konvo x dgn kawan2...
Allah telah menentukan segalanya...
Aku berjaya menamatkan pengajian diploma aku...
Syukur Alhamdulillah...

walaupon ketika aku berperang dengan perasaan sendiri...
ada insan2 yang bersuara di belakangku..
'kalau dh mula repeat nie aswad, dok repeat tu laa.. '
aku xtau nie kata2 semangat ka @ kutukan utk aku..
tp aku pekakkan ja...

aku dh buat sebaik mungkin dan ini hasilnya...
apapon, aku perlu buat yang terbaik utk ijazah nnt..
kepada suma kwan2, tahniah sebab result korang aku dengar gempak tahap dewa!

debaran ke-2..
dapat degree pa & kampus mana??

tungguuuuuu.....

Tuesday, June 9, 2009

hipokrit!

tu laa yang paling tepat menggambarkan diri aku sekarang..
cuba menyembunyikan kesedihan dalam senyuman...
berlagak seolah2 xde pape yang berlaku...
hakikatnya aku sorg jer tau...
apa yang bersarang di hati ni...

semoga Allah memberikan aku kekuatan...
untuk terus menyembunyikan kesedihan ini...

Monday, June 1, 2009

~debaran~

11 jun...
tarikh keramat utk semua budak uitm...
semoga semua sukses...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...