Sunday, May 17, 2009

OPKIM 2009

11 mei 2009...
pkl 8.00 pg...

'syafiqq!!! bangun kaih.. kita dh lewat.. mampoih laa kita weyh.. satgi depa tggai kita...'

'alaa aswad.. relaks laa.. don't gabra2 ok..'

'weyh, tlg sat call cik rozainun.. gtau kita lewat.. aku nak p mandi..'

'alaa aswad.. xyah call.. kompom depa x tinggai kita aih..'

tu antara adegan pagi tu.. ni laa padahnya bla kemas bilik last minit.. masing2 tido kol 4..
penat study leh lagi bgn awal... penat kemas brg nie.. mmg tido x sedar dh..
mujur laa bas tu tak tinggalkan aku ngan syafiq...
waktu aku nak p letak beg dalam bas..

'haaa, baru bangun ka... ish, mujoq laa kami x p lagi..'

'laa, xkan laa x sedar saya ngan syafiq xdak??'

'tu laa.. sapa pon x prasan... dh2, p naik bas kaih..'

pastu bas jalan.. selepas hampir 2 jam perjalanan, kami sampai kat kampung pong selatan, naka...
kami disambut oleh pak long ... ( ferr cukop syg kat paklong nih.. huhu)

selepas tu, kami diserahkan kepada mak & ayah angkat.. tp, aku ade mak jer sbb suami mak angkat aku ni dh meninggal 2 taun lepas...

aku & faris with mak angkat kami..

4 hari 3 malam kami berkampung di sana..
banyak kenangan manis tercipta...

hari pertama xde pape yang best..
cuma berkenalan dengan keluarga angkat...
mak angkat aku faris seorang peniaga kedai makan..
so, asal free jer, ramai laa budak2 ni berkumpul kat umah aku...
nak plak ais kacang 50 sen jer..
terus rembat sorang 2 mangkuk..

hari kedua, kami ke sekolah kebangsaan naka..
kasi motivasi skit.. huhu..
aku bergandingan ngan jue..
tgk budak2 nie, tingat zaman skolah dulu..
kepada fahmi, rafiq, firdaus, farhanim dll..
abd aswad & kak jue doakan korang berjaya dalam upsr nnt okeyh..

fasilitator uitm kedah

ptg plak ade explorace...
xde pape sgt.. just pusing2 kampung...
then malam tu ada forum perdana...

hari ketiga, kami ada gotong royong bersihkan kubur...
suma excited...
akmal siap mesin rumput sampai cerah kawasan kubur tu...
then ade yg kutip sampah, tebas lalang...
pendek kata, best laa..

sempat lg tu nak posing... ni laa budak2 uitm.. pntg nampak kamera..


syafiq propa.. huhu.. eksen jer tu depan kamera..

pastu g umah ke rumah..
ajak dtg malam persembahan & kenduri keesokkannye...
ptg plak ada sukaneka dengan penduduk kampung..

urusetia sukaneka.. cap di kepala aku melambangkan tahap ke'tensen'an kami..


haha.. nie mmg aku tengah bengang gila.. tp lupa plak bengang pasai pa..

malam tu kami ada persembahan...
buat sketsa...
aku jd dato' vc... huhu

hari keempat, hari terakhir...
kami berkumpul utk gotong royong kenduri kampung..
best sbb masing2 take part dlm kenduri tu...

haa, potong!! jangan x potong..!

pastu ada yang pegi tadika...
buat game ngan budak2 tu..
ptg plak, tiba laa saat plg sedih..
nak balik uitm..
ramai laa yang nangis2..
apepon, program ni mmg best...
thanks uitm sbb kasi aku peluang join program camni..


babai kg pong selatan

2 comments:

khairuLAzwan said...

nak ikottttt... tk ajak ponn :(

Anonymous said...

besh besh ;)
aswad jd abah yg garang..takot aku tgk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...