Sunday, April 19, 2009

CORETAN AWAL PAGI...

jam sekarang pkl 4... aku still xleh nak pejam mata... dan tanpa disuruh2 otak aku melayang... memikirkan pelbagai perkara yang telah dan bakal aku alami.. tetiba aku teringat ayah yang mengalami eksiden hari rabu lepas.. ayah, ayah dah sihat ke?? along doakan ayah cepat sembuh..

lepas tu, 1 demi 1 wajah mereka yang pernah hadir dalam hidup ini singgah di khayalanku.. aku tersenyum bila memikirkan selama aku hidup ini, banyak manusia aku dah jumpa.. macam2 ragam mereka yg menjadikan mereka berbeza dgn cara masing2..

aku bersyukur dengan kenangan2 dan pengalaman yang telah aku tempuhi selama 20 tahun 7 bulan aku bernyawa di bumi Allah ini.. kenangan dan pengalaman yang mengajar aku erti hidup yang sebenar.. aku pernah melalui saat2 yang membuatkan aku hampir tersungkur menyembah bumi.. namun aku syukur, aku ada mak, ayah dan kawan2 yang tak pernah biarkan aku sorang2.. aku bersyukur sgt...

tanpa aku pinta, dtg 1 wajah yang bermakna hidup aku.. aku tak pernah terfikir akan hadir insan seperti dia dalam hidup aku.. tp inilah yg dinamakan takdir Allah.. pasti ada hikmah aku dipertemukan dengan insan sebaik dia.. dia yang ceria, x lekang dengan senyuman, buatkan aku teringat kat dia.. aduh, ape dah jadi dgn aku nie.. haha.. gila bayang?? xde laa sampai tahap camtu.. aku masih boleh berfikir dengan waras lagi...

apepon, aku doakan dia dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan selamat hidup dunia dan akhirat.. semoga Allah merahmat€i hidup kamu, kawanku...

6 comments:

wiwie nurul syuhada said...

huhuhu...
siapakah dia tu..=p
pape pon life goes on aswad..
hidup mesti ceria =)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

hiks..
aswad tkenang prstwa lame ke?
kitorg pn doakan ko yg terbaik d dunia dan d akhirat..
InsyaAllah...

MOHD NOR SYAFIQ BIN ABDUL MAJID said...

ermm...mcm taw je spe si dia.. ahakz! :p

amP said...

phewitt, aswad ade si "dia"
anyway, aku dah link blog ko..
;D

Khairi Aswad said...

to wiwie:
yeah!! idup kena ceria..

to eppa:
hmm, kadang kala kita kena kenang peristiwa lama untuk jadi iktibar.. btw, thanks sbb doakan aku...

to syafiq:
haha... hg xkan tau.. ~lalalalala~

to amalina:
huhu.. tq2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...