Saturday, February 28, 2009

BUZZ!!

26/2, kitorang bertolak ke shah alam...
ade career expo...
tp yang sebenarnye nak jalan2 jer.. hehe

malam, kitorang g pkns, sacc...
sape rajin, menapak laa pegi plaza alam sentral...
ingatkan shah alam nie cam kl,
rupanya cam sp jer..
(rasanya sp lagi best.. hehe)

27/2, kitorang dengar motivasi..
memang best & enjoy..
then balik ke kedah..

Thursday, February 26, 2009

RAHSIA TARIKH, BULAN DAN TAHUN KELAHIRAN..

huhu...

this time, aku nak share tentang rahsia tarikh, bulan & tahun kelahiran..
nak tulis semua banyak,
so aku share pasal tarikh lahir aku jer ehh..
(syok sendri.. hehe)

Jom kita tengok ape makne 12 ogos 1988

Lahir pada 12 hb:
@ suka dipuji..
@ mahu dianggap sebagai juara..
@ disegani kerana bakat kepemimpinan..
@ mempunyai banyak kawan..
@ cinta: dia susah untuk dipercayai.. (erkk!!)

Lahir pada bulan Ogos:
# pandai bergurau..
# sopan santun dan caring terhadap org lain..
# berani & tidak tahu takot..
# agak tegas dan berkepimpinan..
# pandai memujuk dan pemurah...
# ego & nilai diri yg sangat tinggi..
# cepat marah dan cemburu..
# daya pemikiran yg sgt tajam, teliti, dan pantas berpikir..
# berbakat dalam seni lukis, muzik dan 'martial art'
# kelam kabut..
# suka berkawan..

Lahir pada tahun 1988:
^ tuah slalu menyebelahi mereka..
^ agak boros..
^ berkarisma dalam memimpin..
^ cepat marah, tetapi tak berpanjangan..
^ mudah mesra..
^ perfectionist..
^ sukar menghampakan org lain..
^ tetap pendirian..

so, kawan2 boleh laa komen ehh...
ade x ciri2 kat atas ni yg sama ngan aku..
hehe...

p/s: ramalan semata2..

ERTI PERSAHABATAN...

Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri...
Tapi kita beruntung...
Dalam kita bersendiri, kita ada sahabat yg memahami kita..

Cammana kita harapkan dia jujur dan ikhlas,
Dia pon harap camtu jugak dari kita..
kita slalu harap dia paham kita,
Tapi Kita langsung x nak paham dia...

Kita kutuk dia...
Bila dia mungkir janji,
Langsung xnak dengar ape yg dia nak terangkan..
Bagi kita, tu semua alasan dia nak 'cover' silap dia...

Kita Sombong!!!
Kita Ego!!

Cuba kita pikir,
Waktu kita tension, ade problem,
Dia ada kat sisi kita,
Dengar masalah, luahan perasaan, rasa kecewa yang kita Alami..
Dengan harapan dia boleh bagi jalan penyelesaian..

Kadang2 kita lupa,
Dia pon sebenarnya nak kongsi masalah, rasa bimbang dia dengan kita..
Pernah kita bagi peluang kat dia???
x penah!!!!
kita penting diri sendiri jer!!

so,
kepada semua sahabat2,
hargailah si dia yang slalu ada di sisi kita,
hubungan persahabatan nie,
skali bersahabat, selamanya bersahabat...
kalau masih berpeluang,
cakaplah kat kawan kita,
yang kita sayangkan dia...

p/s: thanks iza sbb bagi idea utk aku... :>

Tuesday, February 24, 2009

CERITA PASAL ROOMATE..

Korang penah x rasa bengang kat romate korang??
Meh aku nak ajar cmmana nak sakitkan ati romate yang buat kita bengang nie..


1.Buat2 terjaga tengah malam.. jerit 'aku kat mana nie!!'. pastu tido balik.. esok pagi buat muka blur bila dia citer kat korang..

2.Beli pisau banyak2.. asah setiap hari depan romate korang sambil cakap 'x lama dah.. x lama dah'.. sambil asah, pandang dia tajam2..

3.Bila dia balik, buat2 bercakap telefon. caci maki & menjerit kuat2 kat telefon tue.. then dah abis, bagitau romate tu 'mak ko cakap japgi dia call balik'...

4. masa dia xde, ambil deodoran @ perfume dia, sembur seluruh bilik.. bila dia balik, puji yg bau bilik wangi sangat.. buat sampai perfume dia abis..

p/s: sape2 yang amalkan teknik2 nie, pastu something happen, aku x bertanggungjawab ok.. huhu
TO ALL MY FRIENDS...




Monday, February 23, 2009

EMAK, IBU, MAMA, UMMI

Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? I dunno lah anak-anak sekarang,tetapi when i was small, sekiranya emak tiada, semua jadi serba tidak kena! Usahkan seminggu, dua hari sahaja dia tiada dirumah, hidup bagaikan dah tak bermakna. Memanglah, mula-mulanya emak keluar rumah, hati melonjak HAPPINESS!!! Kalau mak tak ada, telinga boleh lega sebab if she's around, for sure 24 hours tak habis-habis berleter.... pottttt peeettt pooott,peettttt,boleh pecah eardrums. And if mak menjerit,boleh bergegar isi perut. Silap gaya, tingkap pun boleh tercabut... And if mak takde, BangZaiiiiii!!! MerdeKa!!! FreeDoMmmmmm!!! Can do whatever!!!

Boleh main bleyblade sampai senja, boleh tido rumah kawan, boleh
Chatting sampai nak terkeluar biji bola mata, boleh bergayut kat talipon ngan "dear" sampai subuh and paling shiookkk, boleh ponteng solat!!

But, the happiness does not long last. Masuk hari ke-2 dah terasa kehilangan. Sepi betul rasanya bila tak mendengar leteran mak. Rumah jadik sesepi-sepinya cam "haunted village". Pada ketika itulah baru kita sedar bahawa leteran mak yang seperti murai, sebenarnya penyeri rumah. Tanpa leteran itu, semunya seperti MATI...

Without mum, hidup ni tak ada cabaran, not challenging, no suspense.Balik kul braper pun, takde orang nak membebel, takde orang
nak pulas telinga. Our life graph becomes very the monotenous,
then we realised, jari jemari mak yang suka cubit dah memiat telinga rupanya menjadikan hidup lebih bermakna.

Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari. Biarlah dia menjentik telinga. Tanpanya, hidup tidak berseri dan tak bererti. Demikianlah besarnya erti seorang EMAK, IBU, UMMI, MUMMY, MAMA in our life!!
KENANGAN BERSAMA

9 FEBRUARI 2009, aku ngan budak2 kelas aku tangkap gambar...
Nnt dah tua, leh tunjuk kat anak cucu, aku penah study kat uitm kedah..
Kepada su
ma kawan2 DIB batch jun06, semoga kalian semua sukses..
keep in touch ok..




::FUTURE LEADERS::



::FRIENDS FOREVER:


yo!!!!

hari ni aku present 2nd minor issue...
aku citer pasal mitsubishi..
sebab pe???
aku minat gler ngan mitsubishi..
esspecially lancer evolution x..

sok aku ada test lending..
(tp ada masa lagi nak upload blog... hehe)

hari khamis ni aku pegi shah alam..
ade career expo...
tp yg sebetulnye nak pegi jalan2 jer pon.. hehe

sabtu pagi ada banking sport day..
my last sport day as a banking student... huhu
malam plak ada jamuan makan pm..
kepada suma kawan2 pm, datang laa ehh...
pasni dah susah nak jumpa...

Saturday, February 21, 2009

Buat pertama kalinya...

huhu..

finally aku dapat gak buat blog aku.. org lain dah berkurun lamanya ada blog, aku baru nak buat..
tp takpe, belum terlewat.. huhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...